Unsprezece sfaturi împotriva căldurii la volan

  • Unsprezece sfaturi împotriva căldurii la volan aparat.jpg

Unsprezece sfaturi împotriva căldurii la volan

Vara ai nevoie de toate sfaturile şi sugestiile pentru a te proteja de căldură? Te credem, pentru că oricine conduce o maşină trebuie să fie foarte atent: pe măsură ce temperatura din interior creşte, capacitatea de concentrare scade şi creşte, în schimb, riscul de accidente.

Anchetele au arătat că numărul de accidente din localităţi creşte cu aproximativ o treime în cazul unei temperaturi exterioare de peste 36 de grade. În acelaşi timp, căldura reprezintă o povară pentru partea electronica şi motorul de bord.

Freonul trebuie să fie prezent în instalaţie în cantitate optimă. Este necesar să apelezi la încărcare freon auto pentru a avea temperatura potrivită în maşină.

Răcirea maşinii

Înainte de a porni, deschide mai întâi toate uşile şi, dacă este necesar, trapa, pentru a putea scăpa de aerul încălzit peste măsură. Ulterior poţi folosi instalaţia de aer condiţionat.

Parasolarul şi alte moduri de a proteja maşina de căldură

O folie argintie reflectorizantă pentru parbriz reduce încălzirea interioară. Dacă maşina este parcată cu spatele în direcţia soarelui, interiorul se încălzeşte mai puţin. Cel mai bine ar fi să parchezi la umbră, deoarece căldura poate afecta şi sistemele de bord. Sisteme importante, cum ar fi airbag-urile, ABS, ESP sau controlul motorului se pot defecta mai uşor într-o maşină încălzită.

Verificarea aparatului de aer condiţionat şi utilizarea sa

Dacă ai aer condiţionat, ar trebui să-l porneşti când conduci. Pentru început, poţi seta opţiunea de circulare a aerului. După cinci minute poţi trece pe ventilare normala. Un aer prea rece este nesănătos, iar o temperatură de 21 - 22 de grade este in regula. Experţii recomandă să nu setezi diferenţa dintre temperatura exterioară şi cea interioară la mai mult de şase grade. În caz contrar, pot apărea probleme de sănătate. Dacă aerul condiţionat nu funcţionează, recomandarea noastră este să apelezi la servicii de încărcare freon.

Deschide ferestrele

Dacă nu ai aer condiţionat, singurul lucru rămas este să deschizi ferestrele. În timp ce conduci, ferestrele deschise oferă totuşi un val de aer răcoros, dar care poate provoca o răceală sau înţepenirea gâtului. O soluţie este să deschizi geamurile din spate sau două geamuri de pe aceeaşi parte.

Există şi accesorii de răcire

Dacă ventilatorul şi aerul condiţionat nu sunt suficiente, te poate ajuta un mic ventilator de bord. Pe scaunele din spate se pot pune elemente similare cu protecţiile solare, dar transparente. Nu este recomandat să mergi fără aer condiţionat, însă până ajungi la service pentru încărcare, poţi utiliza şi aceste soluţii.

Bea multe lichide

Apa  este deosebit de importantă  în timpul călătoriilor lungi cu maşina. În zilele toride, ar trebui să bei chiar şi trei litri de apă. Atenţie: băuturile foarte reci sau cele cu gheaţă sunt contraproductive, deoarece organismul trebuie să investească energie pentru încălzire, rezultând astfel în mai multă transpiraţie.

Hainele ar trebui să fie alese corespunzător

Îmbrăcămintea suficient de lungă şi de uşoară, cum ar fi cea din materiale precum bumbacul, protejează împotriva scaunelor prea fierbinţi. Condusul în şlapi nu este interzis, dar dacă încălţămintea de vară provoacă un accident, asiguratorul poate refuza să plătească.

Ia pauze

Căldura înseamnă stres pentru organism. De aceea, cu siguranţă, ar trebui să faci pauze mai dese în timpul călătoriilor lungi. Cu mici plimbări sau exerciţii de întindere îţi relaxezi corpul şi mintea.

Evită căldura de la amiază

Dacă ai posibilitatea, evită căldura de la amiază. Atunci când nu poţi modifica programul unei călătorii este recomandat să urmezi sfaturile de mai sus.

Nu lăsa copii sau animale din maşină!

Chiar şi la temperaturi de 28 de grade, în maşină temperatura ajunge repede la 50 de grade. Copiii şi animalele nu trebuie să rămână în maşină – nici chiar cu o fereastră uşor deschisă. Le vei pune viaţa în pericol!

Apelează la un service pentru întreţinerea aerul condiţionat auto

Spre exemplu, Neoclim îţi oferă servicii de încărcare freon la domiciliu, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îţi faci griji cu privire la drumul până la service. Tot ce trebuie să faci este să ne suni şi să ne comunici toate detaliile, cum ar fi adresa şi ora la care preferi ca echipa noastră să te viziteze.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pentru conducerea pe timpul verii, în condiţii optime de confort şi de siguranţă. Cu o instalaţie bună de aer condiţionat nu ai absolut niciun motiv pentru ca maşina ta să nu aibă temperatura optimă în interior.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii