Unele dintre cele mai comune probleme ale compresorului din instalaţia de aer condiţionat de pe Skoda

  • Unele dintre cele mai comune probleme ale compresorului din instalaţia de aer condiţionat de pe Skoda d7112e12-98dd-4f68-b589-a0e952294ea9.jpg

Unele dintre cele mai comune probleme ale compresorului din instalaţia de aer condiţionat de pe Skoda

Maşinile aparţinând brandului Skoda sunt foarte comune în România şi am cules de la posesori cele mai comune probleme ale compresorului din instalaţiile de aer condiţionat de pe aceste maşini. Atunci când operaţiunea de încărcare freon Skoda nu dă roade şi aerul condiţionat merge la fel de puţin sau chiar deloc este cazul să te orientezi spre alte componente şi să apelezi la noi pentru a identifica problema.

Îţi oferim cele mai bune servicii de încărcare freon auto şi dacă ai nevoie şi nu ai timp poţi profita de serviciul nostru de încărcare freon la domiciliu iar echipa noastră de specialişti se va prezenta la faţa locului pentru a identifica problemele. Poţi fi sigur că îţi vom spune dacă ai probleme cu compresorul.

Încărcare freon auto – când îţi dai seama de importanţa aerului condiţionat?

În mod sigur, fiecare persoană a simţit pe propria piele care sunt avantajele aerului condiţionat din maşină. Imediat după ce se încălzeşte vremea, sistemul tău de aer condiţionat este tot mai des utilizat pentru a obţine confort în maşină. Doar folosind sistemul de aer condiţionat vei putea să asiguri cea mai bună temperatură în interior chiar şi pe căldură mare. Efectul aerului condiţionat se va simţi prin atenuarea oboselii şi prin mărirea atenţiei şoferului. Pe lângă toate acestea, aerul condiţionat împiedica depunerea de aburi pe geam şi filtrează aerul, astfel încât să permită o călătorie cu geamurile maşinii închise. Vei putea evita curenţii neplăcuţi şi zgomotul din exterior. Însă ca orice alt sistem el se poate defecta.

Încărcare freon Skoda – probleme comune cu compresorul

Compresor clima cu mizerie

Din compresor şi din furtunurile de cauciuc sau din alte zone pot ajunge impurităţi în instalaţia ta de climatizare şi acesta pot genera în timp înfundarea sau stricarea compresorului. Un proces foarte important, dar de cele mai multe ori uitat, este spălarea sistemului şi clătirea acestuia cu un echipament special pentru curăţare înainte de a monta compresorul. Se recomandă cu încredere efectuarea curăţării înainte de a umple instalaţia cu agent de răcire în cazul în care nu ai schimbat compresorul.

Compresor compatibil cu modelul dar care nu se potriveşte

O foarte mare parte a unităţilor de service fac o mare greşeală pentru că nu montează un compresorul de cea mai bună calitate şi le preferă pe cele din surse aftermarket, însă există riscul să apară probleme de funcţionare în timpul garanţiei sau să nu funcţioneze deloc sistemul. Sunt şi compresoare care nu sunt configurate corect. În cazul în care compresorul este similar celui venit din fabrică, unitatea de service poate să fie sigură că acel compresor de schimb este echivalent cu cel original.

Compresorul scoate zgomote disonante

Piesele componente foarte vechi, cum ar fi supapa de expansiune, compresorul, evaporatorul şi furtunurile pot genera înfundarea sistemului, ceea ce va cauza suprapresiune în compresor şi în instalaţie. Lucrul acesta va cauza o frecare mecanică în compresor şi zgomotele neplăcute vor apărea imediat. Este un semn că ar fi cazul să apelezi la un service autorizat pentru a face verificări în instalaţia de climatizare, pentru că necesită un tratament special şi o diagnoză diferită legată de componente.

Diagnoza completă şi curăţarea sistemului prezintă starea instalaţiei şi pot fi identificate mult mai uşor problemele şi soluţiile pentru reparare. Cele mai multe defecte apar în momentul în care este schimbat compresorul şi, întotdeauna, recomandăm cumpărarea unuia de calitate din fabrică - în cazul în care banii reprezintă o problemă, ar trebui să încerci o unitate recondiţionată.

Compresorul nou se opreşte

Este o problemă care ține mai mult de neatenţie şi am observat-o pe mai multe maşini venite din alte service-uri. Un compresor de aer condiţionat nou cu calitate de fabrică se montează pe o Skoda şi se opreşte la scurt timp după pornire. Problema a fost rezolvată după ce am aflat că acel compresor a stat foarte mult în depozit şi lubrifiantul din interiorul său a ajuns în partea de jos a carcasei. În momentul în care porneşti aerul condiţionat, acesta va funcţiona fără ulei, ceea ce generează defecţiuni de ordin mecanic severe. Pentru a evita aceste probleme, înainte de montare va trebui să învârţi manual fulia de mai multe ori, pentru ca uleiul să curgă şi să ungă piesele care se află în mişcare şi în contact mecanic. Este important ca piesele care se află în compresor să fie lubrifiate înainte de a îl porni.

Operaţiile de schimbare a compresorului pot fi făcute şi la domiciliu pentru că nu implică operaţiuni foarte complexe. Este foarte important însă ca fiecare şurub scos să fie pus la loc şi după ce se scoate cureaua de accesorii să nu se mai pornească motorul.

Cureaua de accesorii se va monta pe baza unei scheme pe care o poţi găsi în cartea maşinii şi compresorul de Aer Condiţionat are un loc fix în blocul motor.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii