Sfaturi pentru întreţinerea şi igienizarea instalaţiei de climatizare Toyota

  • Sfaturi pentru întreţinerea şi igienizarea instalaţiei de climatizare Toyota 2012-toyota-avensis-06.jpg

Sfaturi pentru întreţinerea şi igienizarea instalaţiei de climatizare Toyota

Când se apropie vara îţi schimbi cauciucurile pe care le-ai folosit în timpul iernii şi crezi că eşti gata de drum. Acest lucru poate să nu fie mereu adevărat, pentru că uiţi de instalaţia de climatizare şi, dacă poţi folosi anvelopele de iarnă şi vară cu neajunsurile de rigoare, cu o instalaţie de climatizare stricată sau care funcţionează deficitar este foarte posibil să îţi doreşti să regreți că nu ai intervenit la timp. Mediul din maşină, chiar şi cu geamurile deschise în zilele toride de vară, se poate dovedi imposibil chiar şi pentru cele mai rezistente persoane.

Este timpul să verifici instalaţia de climatizare şi să treci la încărcare freon Toyota dacă este necesar. Vara, instalaţia ta de climatizare este vitală, în special atunci când interiorul maşinii tale devine saună. Climatizarea trebuie să beneficieze de cea mai mare atenţie pentru ca tu să beneficiezi de confort.

Sistemul tău de climatizare are rolul de a aspira aerul cald din interiorul vehiculului pentru ca tu să te simţi bine în timp ce conduci, dar şi pentru a îţi menţine sănătatea optimă. Sistemul de aer condiţionat te ajută să menţii şi maşina în stare bună, pentru că vei proteja electronicele de căldură. Aerul fierbinte din maşina ta este eliminat în exterior şi este reintrodus în habitaclu un aer rece şi proaspăt, cu ajutorul freonului din instalaţie. De aceea, periodic vei avea nevoie de încărcare freon. Chiar dacă ai Toyota, o maşină de calitate, încărcarea cu freon nu ține de acest aspect şi vei avea nevoie această operaţiune.

De ce să îţi întreţii sistemul de climatizare?

Sistemul de aer condiţionat din maşină trebuie întreţinut şi verificat dintr-o varietate de motive. Primul este faptul că se poate recicla freonul. Astfel, el trebuie scos din instalaţie cu echipamente speciale şi ulterior sistemul va fi supus reciclării. De asemenea, este foarte important să se extragă umiditatea din sistemul de aer condiţionat, pentru că odată cu eliminarea sa se vor elimina inclusiv impurităţile din ulei şi nu rişti să simţi un miros neplăcut în interior.

După ce este scoasă umiditatea din sistem, instalaţia va fi alimentată din nou cu ulei şi cu freon. Cantitatea depinde de producător şi de indicaţiile acestuia. Un service profesionist de încărcare freon auto ştie să respecte exact parametrii verificaţi cu ajutorul testelor de funcţionare. Conductele şi gurile de aerisire ar trebui deparazitate, pentru că altfel în aceste spaţii se pot dezvolta microorganisme care vor genera mirosuri neplăcute.

Cât de des trebuie verificată instalaţia de aer condiţionat?

Ar trebui să verifici instalaţia de climatizare minim o dată pe an. În mod periodic se recomandă reîncărcarea instalaţiei cu freon, iar intervalul maxim recomandat este de 2 ani. Încărcarea se face utilizând aparate profesionale, deoarece chiar și o cantitate puţin mai mare de freon adăugată poate afecta buna funcţionare a sistemului de aer condiţionat. Perioada de doi ani este cea maximă care se acceptă dacă vrei să menţii calitatea superioară a sistemului de aer condiţionat. De asemenea, poţi face încărcarea şi mai des, însă este recomandat să ceri sfatul specialiștilor atunci când mergi la revizia anuală.

Igienizarea instalaţiei de aer condiţionat utilizând spray

Soluţiile spray sunt detergenţi puternici care au rolul de a elimina în cel mai eficient mod impurităţile şi bacteriile care se dezvoltă în instalaţii în timp. Această metodă este foarte simplă şi se poate realiza de către orice posesor de maşină, fie în faţa blocului, fie în garaj, deşi noi îţi oferim încărcare freon la domiciliu, pachet ce include şi igienizare. Dacă tot nu trebuie să depui niciun efort, este mai bine să laşi specialiştii să se ocupe corespunzător de instalaţia ta de aer condiţionat.

În general, produsul acesta se prezintă fie sub formă de tub de spray sau spumă şi, ţinând cont de modul în care va fi aplicat pachetul, va conţine eventual un furtun special care se introduce prin gura de ventilaţie. Există trei tipuri de soluţii speciale de igienizare: cele care se aplică prin grilajul exterior, cele care se aplică direct în instalaţia de aer condiţionat de la interior cu ajutorul unui furtun şi soluţia care se va elibera în maşină.

De cele mai multe ori, este nevoie să scoţi filtrul de polen pentru igienizare. Noi îţi recomandăm să nu faci singur toate aceste operaţiuni şi să laşi specialiştii să se ocupe de maşina ta. La Neoclim îţi punem la dispoziţie o echipă de specialişti cu o vastă experienţă în încărcare cu freon şi diagnosticare instalaţii de climatizare. Apelând la noi, echipa care se prezintă la adresa indicată va verifica în primul rând instalaţia pentru a detecta scurgerile şi va propune pe baza concluziilor din prima etapă o soluţie optimă pentru maşina ta. Dacă ai nevoie de piese de schimb ţi se va comunica acest lucru, astfel încât să poţi lua cea mai bună decizie.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii