Sfaturi pentru buna utilizare a aerului condiţionat

  • Sfaturi pentru buna utilizare a aerului condiţionat  news.jpg

Sfaturi pentru buna utilizare a aerului condiţionat

Pe lângă nevoia de a apela periodic la încărcare freon auto, este necesar ca aerul condiţionat să fie utilizat corect, astfel încât să funcţioneze un timp cât mai îndelungat, în stare perfectă.

În zilele caniculare, aerul condiţionat este unul dintre elementele care suferă cel mai mult dintre componentele maşinii. Şi, adesea, acest lucru se întâmplă din cauza unor gesturi pe care le-ai dobândit, dar care sunt contraproductive pentru buna funcţionare a instalaţiei de aer condiţionat. Acestea sunt erorile cele mai des întâlnite ale posesorilor de autoturisme:

1. Porneşti fără a aerisi maşina

Desigur, în momentul în care ai parcat într-un loc însorit, când te apropii de maşină te vei gândi doar la căldura extremă pe care o vei găsi în interior. Dacă spaţiul permite, lasă uşile deschise cu câteva minute înainte de a începe să ventilezi bine maşina. Dacă nu, coboară, pur şi simplu, geamurile până când temperatura interioară a vehiculului este suportabilă.

La început, încearcă să conduci cu ferestrele complet deschise, până când autovehiculul a atins o temperatură rezonabilă. Dacă porneşti aerul condiţionat de la început, vei consuma mai mult combustibil, însă interiorul nu se va răci mult mai repede.

2. Porneşti instalaţia de climatizare pe o treaptă mare din primul moment

Aparatul de climatizare al maşinii ar trebui utilizat în trepte. De fapt, ai observat probabil că, în primele câteva minute, furnizează doar aer cald. Cel mai bun lucru pentru a răci maşina este de a seta aerul condiţionat la minimum, până când maşina este bine ventilată, iar apoi poţi ridica geamurile şi creşte puterea aerului condiţionat. Este recomandabil, dacă poţi selecta gradele, să setezi o temperatură interioară de 22-24 de grade.

3. Nu controlezi umiditatea

Sistemele de climatizare usucă mediul înconjurător şi îţi pot provoca un anumit disconfort atunci când respiri. Deşi unele dintre cele mai actuale sisteme indică şi umiditatea relativă, dacă nu ai un astfel de senzor şi ai de gând să faci o călătorie lungă, poţi lua un mic umidificator în maşină. Umiditatea relativă optimă este între 40% şi 70%.

4. Ţii aerul concentrat direct pe faţă

Poziţionează grilele pe zona din centru, fără a te concentra pe faţă sau pe picioare. În plus, este de preferat să selectezi opţiunea care furnizează aer atât la nivelul corpului, cât şi la nivelul picioarelor, deoarece, dacă aerul rece se deplasează direct spre partea superioară a corpului, poţi avea, în final, o migrena, o nevralgie sau poate începe să îţi fie frig şi chiar să răceşti.

5. Uiţi de pasagerii din spate

Unele vehicule, în special modelele mai vechi, nu dispun de o opţiune specifică de aer condiţionat pentru scaunele din spate. Dacă nu există orificii de aer rece, încearcă să focalizezi fantele de aer din centrul maşinii, astfel încât aerul să ajungă până la scaunele din spate. Asigură-te, de asemenea, că îi întrebi pe pasageri, din când în când, cum sunt temperaturile, deoarece, în acest caz, temperatura poate fi foarte diferită între faţă şi spate.

6. Ignori etapele de întreţinere a sistemului de aer condiţionat

Trebuie să verifici din când în când starea aparatului de aer condiţionat. Dacă ştii cum să faci acest lucru şi nu există defecţiuni, poţi curăţa, pur şi simplu, impurităţile care împiedică intrarea aerului în cabină, deoarece se acumulează murdărie şi insecte în aceste zone. De asemenea, este necesar să verifici nivelul lichidului de răcire. Din când în când, se recomandă să verifici conductele, axele şi curelele, de preferinţă într-un service. Nu uita nici de încărcare freon auto, o operaţiune care trebuie făcută periodic, pentru ca sistemul să funcţioneze corect.

7. Preferi să repari singur instalaţia de aer condiţionat decât să apelezi la specialişti

Nu trebuie să pierzi foarte mult timp mergând în service, deoarece noi îţi oferim serviciul de încărcare freon la domiciliu, ceea ce înseamnă că tot ce trebuie să faci este să ne suni şi să ne dai adresa, iar noi vom stabili împreună cu tine o zi în care echipa noastră să se prezinte pentru încărcare. Înainte de încărcare, este foarte important de menţionat faptul că specialiştii noştri vor verifica instalaţia şi vor determina dacă există probleme importante de remediat înainte, cum ar fi un compresor stricat, zone prin care freonul curge şi alte elemente similare. Astfel, ai garanţia că la final instalaţia ta de aer condiţionat funcţionează perfect.

Share:
Comentarii
  • Maria Zguma:
    08-07-2020

    Buna dimineata. Am un Logan si nu mai raceste aerul conditionat .Stau in voluntari si as vrea sa stiu cit m ar codta daca veniti acasa petr incarcarea cu freon si igeigenizare.

Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii