Prelungirea vietii autoturismului BMW sau alta marca prin incarcarea periodica cu freon auto

  • Prelungirea vietii autoturismului BMW sau alta marca prin incarcarea periodica cu freon auto  bmw.JPG

Prelungirea vietii autoturismului BMW sau alta marca prin incarcarea periodica cu freon auto

Sistemul de aer conditionat devine cel mai bun prieten al conducatorului auto in calatoriile lungi efectuate pe perioada verii. Functionarea corecta a aerului conditionat este un aspect caruia trebuie sa ii acordati atentie, deoarece in caz contrar, exista posibilitatea ca drumul pana la mare sau chiar pana la locul de munca sa devina un cosmar. Cand sistemul de aer conditionat al automobilului incepe sa devina din ce in ce mai putin eficient, trebuie sa luati o decizie importanta si sa optati pentru serviciile de incarcare freon masina.

Principalele etape ale incarcarii cu freon

Serviciile de incarcare freon aer conditionat auto nu sunt dificil de realizat, insa numai o echipa de specialisti bine pregatiti le poate efectua. Inainte de toate, specialistii vor conecta echipamentul de incarcare freon la sistemul de aer conditionat al autoturismului, dupa care vor selecta marca si modelul auto astfel incat sa fie informati asupra cantitatilor pe care urmeaza sa le injecteze in sistem. Urmeaza etapa recuperarii freonului si a uleiului din sistem, precum si vidarea sistemului. In aceasta etapa, echipamentul performant va crea un vid in interiorul sistemului de aer conditionat cu scopul detectarii eventualelor scurgeri.

Urmatorul pas in efectuarea serviciilor de incarcare freon auto bmw consta in umplerea propriu-zisa a sistemului cu freon, cu substanta de contrast si cu ulei. In aceasta etapa, sistemul de aer conditionat este alimentat cu agent frigorific, dar si cu uleiul special conceput pentru sistemele de aer conditionat auto care asigura o mai buna lubrifiere a compresorului la functionare. Ulterior, se realizeaza efectuarea testului de functionare cu echipamentul conectat la sistemul autoturismului, care are rolul de a verifica parametrii functionali in ceea ce priveste presiunea pe care o creeaza compresorul in sistem.

Dupa deconectarea echipamentului va urma o perioada de cateva minute in care masina este lasata pornita cu aerul conditionat. Verificarea finala are ca scop depistarea scurgerilor, iar specialistii recomanda si o igienizare a sistemului de ventilatie.

Incarcarea cu freon prelungeste durata de functionare a masinii

Desi multi pot sa fie reticenti la o astfel de afirmatie, aceasta este cat se poate de adevarata. Incarcarea periodica a instalatiei de aer conditionat poate prelungi durata de viata a autoturismului. Expertii lucreaza numai cu aparatura performanta si de ultima generatie, iar neefectuarea acestei operatiuni poate duce la scurgeri sau rasuflarea instalatiei cu freon. In plus, solutiile profesionale folosite distrug bacteriile si mucegaiurile, care nu numai ca reduc buna functionare a instalatiei de climatizare, ci degaja mirosuri in interiorul autoturismului.

Pe toata perioada iernii, instalatia de climatizare poate fi folosita pentru dezaburirea geamurilor, dar si pentru a pastra un aer curat si cat mai placut. Starea de bine a masinii si confortul conducatorului auto depind si de calitatea instalatiei de aer conditionat. O data la cel mult doi ani, specialistii recomanda efectuarea unei incarcari cu freon. Pentru a depista eventualele pierderi de freon, pentru o vara lipsita de griji si drumuri placute, autoturismul trebuie pregatit in mod responsabil apeland la o echipa de specialisti care pot efectua un serviciu ireprosabil.

De exemplu, daca va numarati printre norocosii posesori ai unui autoturism BMW, atunci cu siguranta dispuneti de un aparat de climatizare pe care il folositi foarte des in calatorii. Atat iarna cat si vara, va doriti sa aveti parte de confort sporit in timpul sofatului. Pentru ca acest lucru sa se intample sistemul de clima trebuie sa functioneze la parametrii optimi si sa fie foarte bine pus la punct, in caz contrar scade randamentul unei surse de sistem si exista riscul unui consum ridicat de combustibil si aparitiei mirosurilor neplacute in interior. Pentru a evita toate aceste neplaceri si pentru a combina aspectul estetic al unui astfel de autoturism cu eficienta in folosire, optiunile de incarcare cu freon auto BMW sunt multiple, indiferent de model.

Servicii de incarcare freon la domiciliul clientului

Pentru ca nu aveti timp intotdeauna sa ajungeti la un centru specializat in care se efectueaza incarcari freon auto, o echipa de experti Neoclim se poate deplasa la domiciliu pentru a demara operatiuni de diagnosticare, dar si de umplere cu freon refrigerant de inalta calitate. Persoanele interesate pot solicita chiar si igienizarea intregii instalatii de clima, operatiune in urma careia se va observa maximizarea randamentului sistemului sursa. Astfel vor fi eliminate impuritatile si rezidurile formate in urma schimburilor de ulei si va fi inlaturata umiditatea.

Pentru ca freonul sa reziste o perioada indelungata de timp si pentru a nu fi supus pierderilor, specialistii se vor asigura ca suportul lichid sa fie inlaturat adecvat, folosind aparatura performanta si substante de cea mai buna calitate.

In concluzie, utilizarea regulata a climatizarii permite cresterea duratei de viata a autoturismului si a sistemului de climatizare, imbunatatind confortul resimtit de conducatorul auto si de pasageri. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca sistemul de climatizare nu se foloseste numai pe perioada verii, ci si iarna, pentru dezaburirea rapida a geamurilor si incalzirea habitaclului.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii