Paşi importanţi pentru întreţinerea optimă a instalaţiei de aer condiţionat auto

  • Paşi importanţi pentru întreţinerea optimă a instalaţiei de aer condiţionat auto dae05f4c2932b9eb9e072169762081ec-7121030-400_400.jpg

Paşi importanţi pentru întreţinerea optimă a instalaţiei de aer condiţionat auto

Pe lângă încărcare freon, aparatul tău de aer condiţionat din maşină necesită o întreţinere optimă. Urmând paşii de mai jos, vei reuşi, cu siguranţă, să obţii cele mai bune rezultate.

Înlocuieşte filtrul şi curăţă aparatul de aer condiţionat

Cel puţin o dată la doi ani, aerul condiţionat trebuie curăţat complet. Aceasta include întotdeauna înlocuirea filtrului de polen. Locaţia filtrului de polen în cazul maşinii tale poate fi găsită în instrucţiunile de utilizare. De regulă, este o cutie lungă şi îngustă, direct sub parbriz. Un filtru de polen este, de obicei, foarte accesibil. Pentru deschiderea carcasei şi scoaterea filtrului nu este, de cele mai multe ori, nevoie de niciun instrument special.

Înainte de a înlocui filtrul de polen cu unul nou, curăţă şi dezinfectează conductele. Retailerul de specialitate oferă diverse soluţii pentru acest lucru. Poţi alege între spumele dezinfectante şi elementele pulverizabile. Spuma dezinfectantă este pulverizată direct în canalele de intrare ale ventilaţiei interioare. Foggerul interior este plasat în spatele scaunului şoferului. Ambele abordări au avantajele şi dezavantajele lor.

Dezinfectarea cu spumă de curăţare

Înainte de a dezinfecta canalele de intrare, usucă mai întâi evaporatorul. Nu poţi vedea această componentă, o poţi usca doar cu ajutorul suflantei şi încălzitorului. Pentru a face acest lucru, opreşte aparatul de aer condiţionat, porneşte încălzirea la putere maximă, circulă aerul şi lasă motorul să funcţioneze timp de zece minute. După aceea, evaporatorul trebuie să fie uscat.

Acum pulverizează generos spuma de curăţare în toate canalele pe care le poţi vedea din carcasa deschisă a filtrului de polen.

Apoi reporneşte motorul şi setează suflanta la putere maximă. Opreşte încălzitorul şi aerul condiţionat, pentru a face acest lucru. Acum schimbă direcţia suflantei la fiecare trei minute. Dacă picioarele, zona capului şi ventilatorul parbrizului au fost suflate timp de trei minute fiecare, repetă procedura. Acum foloseşte restul cutiei de spumă de curăţare şi treci din nou prin toate canalele. Instalează noul filtru de polen, închide carcasa şi ai terminat.

Dezinfectarea cu elemente de interior numite foggere sau generatoare de ceaţă

Aceste produse sunt soluţii mult mai simple decât spuma. Foggerul  este aşezat în spatele scaunului pasagerului. Elementul de absorbţie este orientat în sus. Porneşte motorul, comută pe circularea aerului şi comută regulatorul la deschidere completă. Închide toate ferestrele maşinii şi deschide cutia până când dezinfectantul se trage. Închide uşile din exterior şi lasă ventilatorul să funcţioneze aproximativ douăzeci de minute. Apoi scoate cartonul, cutia şi orice reziduuri din spatele scaunului pasagerului din faţă.

Cu această metodă obţii o dezinfectare suplimentară şi completă a întregului interior. Înainte de utilizare, asigură-te că materialele din interior suportă acest tratament. De reţinut că astmaticii şi/sau persoanele cu alergii pot avea probleme cu această procedură.

Înlocuirea componentelor

Cu excepţia centurii de antrenare şi a ventilatorului, este necesar să se scurgă agentul frigorific înainte de a înlocui orice componentă a aparatului de aer condiţionat. Acest lucru este permis numai la o companie de specialitate certificată. Aşadar, dacă vrei să înlocuieşti compresorul, amortizorul sau curelele pe cont propriu, mai întâi îndepărtează complet agentul de răcire, cu ajutorul unui service care se ocupă de încărcare freon auto. Înainte de reumplere, furnizorii de servicii efectuează un test de scurgere.

La Neoclim îţi oferim servicii de încărcare freon la domiciliu, la adresa indicată, astfel încât să nu pierzi timp pe drum. Doar sună-ne şi vom programa o întâlnire cu tine şi maşina ta.

Atâta timp cât centura de antrenare a compresorului nu este utilizată pentru ghidajul supapei, înlocuirea acesteia este relativ uşoară. Dacă este o centură plată, cu dentiţie pronunţată pe întreaga lăţime, este foarte probabil o centură de sincronizare. Schimbul său este gestionabil cu multă practică şi cunoştinţe chiar şi pentru mecanici necalificaţi, dar pentru a o schimba singur, acasă, ar fi trebui să ai destul de multă experienţă în acest sens. Dacă este o centură în formă de pană, nu joacă niciun rol în controlul supapei. Acest lucru este valabil şi pentru centurile în V, care au dinţi. Aceste curele se schimbă mai uşor.

Doar companiile de specialitate certificate sunt responsabile de golirea şi umplerea sistemelor de climatizare. Soluţiile oferite ocazional nu sunt recomandate, deoarece nu se pot compara, ca rezultate, cu performanţele unei companii de specialitate.

Aerul condiţionat este o componenta extrem de confortabila, care face ca şofatul şi călătoria cu maşina să fie o plăcere. Proprietarul este capabil să efectueze singur cele mai importante lucrări de întreţinere. Schimbarea unui filtru de polen şi dezinfectarea sistemului de aer sunt uşor de realizat. Acest lucru te va ajuta să îţi cunoşti mai bine maşina, să îţi asiguri o curăţenie durabilă şi să economiseşti bani.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii