Întreţinerea aerului condiţionat din maşină

  • Întreţinerea aerului condiţionat din maşină Capture.JPG

Întreţinerea aerului condiţionat din maşină

Aerul condiţionat necesită întreţinere periodică, iar una dintre cele mai importante etape este cea de încărcare freon auto.

Aerul condiţionat este mult mai mult decât un plus confortabil din maşină. Răceala plăcută pe care o produce atunci când temperatura exterioară este foarte ridicată face de multe ori conducerea unei maşini posibilă în condiţii de confort. La fel de important ca fluxul de aer rece este şi al doilea efect al unui sistem de aer condiţionat: usucă în mod fiabil aerul din interior, atât vara, cât şi iarna.

Prin urmare, un sistem de aer condiţionat care funcţionează bine este ideal pentru a evita deteriorarea generată de umiditate şi îngheţarea interioară a geamurilor. Dar pentru a îndeplini această sarcină permanent, este nevoie de puţină atenţie. Întreţinerea este o etapă importantă ce nu trebuie trecută cu vederea atunci când vrei ca maşina ta să funcţioneze în parametrii optimi.

Cum funcţionează un aparat de aer condiţionat în maşină

O instalaţie de aer condiţionat din maşină funcţionează pe principiul compresorului absorbant. Gazele care sunt comprimate se încălzesc brusc. În schimb, gazele se răcesc la fel de puternic atunci când volumul lor este crescut dintr-o dată. Unitatea de refrigerare a aparatului de aer condiţionat este un sistem închis, în care circulă un agent uşor vaporizabil. Etanşeitatea acestui sistem este crucială pentru funcţionarea aparatului de aer condiţionat. Refrigerantul este comprimat într-un compresor şi decompresat din nou, într-un evaporator. Rezultatul este aerul rece, care circulă prin maşină. Compresorul este condus de o centură. Adesea, aceasta este o centură lungă şi dinţată sau o centură perforată, care acţionează nu numai compresorul de aer condiţionat, ci şi pompa de servo-direcţie, pompa de apă de răcire şi alternatorul.

Deteriorarea unui aparat de aer condiţionat

Un punct slab al aparatului de aer condiţionat este etanşarea sistemului de răcire închis. Presiunea din conducte este atât de mare, încât refrigerentul curge treptat. Ca utilizator de vehicul, nu poţi opri acest proces. Dacă aparatul de aer condiţionat îşi pierde puterea, atunci probabil că se scurge prea mult agent frigorific. Cu toate acestea, nu este un motiv de disperare: un aparat de aer condiţionat poate fi reumplut şi închis din nou.

Aerul rece este suflat în interior cu ajutorul unei suflante. Aerul trece printr-o serie de filtre, care se presupune că ar trebui să cureţe aerul din exterior de corpurile străine. De aproximativ 25 de ani, aceste filtre sunt atât de fine, încât pot reţine chiar şi polenul şi diverse alte microparticule. Aceste substanţe organice se instalează în filtre şi putrezesc treptat acolo. Dacă în filtru se acumulează prea multe substanţe organice, în interior începe să se simtă un miros foarte neplăcut. Singurul remediu aici este un schimb de filtre. Această înlocuire necesită întotdeauna curăţarea şi dezinfectarea minuţioasă a conductelor de aer.

Tehnic, aparatele de aer condiţionat se pot uza în timp, indiferent de tipul de maşină pe care îl ai. Compresorul de aer condiţionat este afectat în special de uzură. Pentru a-l înlocui, sistemul de răcire trebuie deschis. Cu toate acestea, întrucât lichidul de răcire este de unică folosinţă şi, în funcţie de vehicul, este şi o substanţă foarte periculoasă, nu trebuie să faci această lucrare în garaj, la tine acasă.

Indiferent de tipul de maşină pe care îl ai, la Neoclim oferim atât încărcare freon BMW, cât şi pentru alte modele de autovehicule. Echipa noastră este mereu gata să se prezinte la locaţia indicată de tine.

În cele din urmă, şi centura de antrenare este supusă uzurii intense. În funcţie de tipul de centură, aceasta va fi înlocuită cu cea potrivită într-un service. Dacă pompa de apă, alternatorul şi, în cel mai rău caz, supapele sunt controlate de aceeaşi centură, atunci o defecţiune poate provoca de asemenea şi o defecţiune majoră a motorului. Singurul remediu aici este înlocuirea la timp a curelei conform planului de întreţinere.

La Neoclim îţi oferim servicii de cea mai bună calitate de încărcare freon auto la domiciliu. Ştim că de cele mai multe ori preferi să mergi în căldură doar pentru a nu pierde timp la service şi, de aceea, te anunţăm că echipa noastră se poate prezenta la locaţia pe care o indici pentru un schimb de freon şi pentru evaluarea stării de sănătate a instalaţiei de aer condiţionat din maşina ta.

Ce poţi repara singur cu un aparat de aer condiţionat

Pentru a menţine perfect funcţional un aparat de aer condiţionat, sunt necesare numeroase lucrări de întreţinere. Puteţi face o mare parte din acest lucrări şi puteţi economisi o mulţime de bani pentru costurile atelierului. Vă vom spune cele mai comune măsuri de întreţinere pe care le puteţi face pentru a decide în care dintre ele să aveţi încredere.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii