Instalaţia de aer condiţionat are nevoie de întreţinere pentru a funcţiona corect

  • Instalaţia de aer condiţionat are nevoie de întreţinere pentru a funcţiona corect 1_comada_aer_conditionat.jpg

Instalaţia de aer condiţionat are nevoie de întreţinere pentru a funcţiona corect

Pe lângă încărcare freon instalaţia ta de climatizare are nevoie de mai multe proceduri de întreţinere, fără de care nu va putea funcţiona în mod corect. În momentul în care acorzi atenţie întreţinerii, vei descoperi că poţi beneficia de cel mai mare nivel de confort pe timpul verii, fără investiţii majore, iar acesta este un aspect la care ar trebui să te gândeşti.

Indiferent de modelul de maşină pe care îl ai, mai devreme sau mai târziu instalaţia de aer condiţionat va avea nevoie de ajutor din partea profesioniştilor. Nu contează dacă ai un BMW sau o Skoda, va fi nevoie să apelezi la servicii de încărcare cu freon auto.

Aerul condiţionat este un echipament esenţial pentru confort. Chiar dacă uiţi de el pe timpul iernii, imediat ce încep zilele cu soare şi descoperi că instalaţia ta dă semne de oboseală, începi să te panichezi şi cauţi cele mai bune soluţii. Pentru a evita neajunsurile provocate de căldură în exces, instalaţia ta are nevoie de o întreţinere corectă.

Condusul la o temperatură de peste 30 de grade nu este deloc plăcut. Chiar dacă în trecut aerul condiţionat era considerat un lux rezervat doar maşinilor foarte scumpe, acum este un echipament esenţial pe care toţi şoferii îl iubesc. Din acest motiv poţi găsi acum inclusiv încărcare freon WV pentru modelele mai vechi sau mai noi, la cele mai bune preţuri.

Aerul condiţionat este uşor de utilizat, însă ascunde în spatele elementelor sale de control un sistem mult mai complex decât are în realitate. Este important să ţii cont şi de filtre sau de modul în care aerul este difuzat în interiorul maşinii. Există climă bizonă, trizonă şi quadrizonă, aceasta din urmă fiind cea mai complexă.

Chiar dacă întreţinerea este eficientă şi dă garantat rezultate, mulţi şoferi o neglijează de cele mai multe ori din lipsă de timp. Consecinţele se văd imediat pe măsură ce maşina înaintează în vârstă. Unele componente pot să se deterioreze sau pot să se rupă, ceea ce va genera costuri suplimentare. Pentru ca sistemul de aer condiţionat să rămână în stare bună şi pentru a evita scurgerile de freon este recomandat ca în fiecare lună, să porneşti aerul condiţionat pentru minim 15 minute.

Aspecte de care obligatoriu trebuie sa tii cont

În momentul în care cumperi o maşină uzată, îţi recomandăm să verifici aerul condiţionat şi buna lui funcţionare. Dacă este defect îţi va fi greu să îl repari din cauza costurilor mari. În cazul în care maşina este veche, există posibilitatea de a nu putea repara instalaţia de aer condiţionat pentru că nu mai există piese pentru ea.

Pe măsură ce se apropie vara, planurile tale de vacanţă încep să prindă contur, şi dacă ai crezut cumva că nu ai nevoie de aer condiţionat pentru că mergi cu geamul deschis, descoperi că realitatea nu este aşa cum pare.

În fiecare an ar trebui să te prezinţi la specialist pentru curăţarea circuitelor cu tratament antibacterian şi pentru controlul circuitului.

La doi ai întreg sistemul trebuie curăţat, se face încărcarea cu freon şi sunt înlocuite filtrele din cabină.

Cel mai des semnal de alarmă, care îţi transmite că ai o problemă cu instalaţia de climatizare, este faptul că aerul furnizat nu este rece. Pot fi mai multe părţi defecte cum ar fi filtrul de cabină înfundat, scurgerea freonului şi probleme în zona regulatorului. O problemă poate apărea şi la condensator, care poate fi înfundat sau poate fi disfuncţional.

Un alt semn este zgomotul metalic specific ce apare în momentul în care aerul condiţionat funcţionează. Compresorul transmite un mesaj clar, este pe cale să nu mai funcţioneze deloc şi se apropie de finalul vieţii.

Cel de al treilea semn apare în momentul în care pe parbriz este ceaţă atunci când aerul condiţionat este pornit şi este nevoie să fie schimbat debitul de aer pentru că duza nu furnizează o cantitate suficientă de aer. În acest scop se va schimba duza şi trebuie verificate filtrele.

Acestea sunt cele mai importante detalii de reţinut cu privire la instalaţia de climatizare şi la nevoia sa de întreţinere. Neoclim îţi oferă servicii de încărcare freon la domiciliu, pentru a nu mă fi nevoit să te deplasezi până la service de fiecare dată când instalaţia de aer condiţionat de la maşină îţi dă bătăi de cap.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii