Încărcarea cu freon pentru Nissan

  • Încărcarea cu freon pentru Nissan  S0-une-infime-partie-des-mecaniciens-qualifies-pour-la-voiture-electrique-172796.jpg

Încărcarea cu freon pentru Nissan

Aerul condiţionat permite răcirea şi purificarea aerului din interiorul maşinii şi ajută la eliminarea mirosurilor şi a umidităţii excesive. Este o parte integrantă a sistemului de ventilaţie şi încălzire în toate maşinile moderne şi contribuie la reglarea temperaturii interioare în funcţie de perioada din an. Acest lucru asigură un mediu confortabil şi plăcut în timp ce conduci, atât pentru tine, cât şi pentru pasagerii tăi.

Componentele sistemului de aer condiţionat

Funcţionarea aerului condiţionat auto seamănă foarte bine cu cea a frigiderului sau a aparatului de aer condiţionat pentru casă. Acest dispozitiv include mai multe componente importante: compresorul acţionat de motor prin intermediul ambreiajului electromagnetic, un condensator, un filtru dehidrator, un ventil de expansiune către care pompează compresorul, un evaporator, un ventilator, un senzor de temperatură şi gazul frigorific, in cazul acesta freonul.

Gazul frigorific se poate pierde în timp, caz în care vei avea nevoie de încărcare cu freon.

Performanţele sistemului de aer condiţionat

Din punct de vedere tehnic, o particularitate a acestui dispozitiv constă în faptul că, pentru a funcţiona, mecanismul său nu foloseşte energie electrică, ci puterea motorului cu combustie internă. Tot procesul se bazează pe compresia şi decompresia succesiva a freonului de către un compresor, care, acţionat cu ajutorul motorului, mişcă gazul refrigerent prin circuit.

După ce a fost comprimat, freonul este încălzit şi, înainte de a părăsi compresorul prin supapa de expansiune, trece prin condensator, loc în care se va răci din nou şi va deveni lichid. Ulterior, agentul frigorific lichid intră în ventilator şi trece prin procesul de filtrare, moment în care produsele reziduale ale compresorului sunt eliminate, evitând, astfel, înfundarea furtunurilor şi altor elemente ale instalaţiei. Datorită filtrelor, se evită deteriorarea sistemului de aer condiţionat din maşină.

După ce a părăsit filtrul, freonul se îndreaptă către supapa de expansiune şi, când trece prin aceasta, intră în vaporizator, unde trece din nou în stare gazoasă şi se răceşte. Părăsind evaporatorul, gazul este gata să intre în compresor şi să repete acest ciclu.

Cum se înlocuieşte freonul pe Nissan Sentra

Când aerul este irespirabil de fierbinte, condusul într-un Nissan Sentra cu instalaţia de aer condiţionat stricată este o experienţă neplăcută şi incomodă, de aceea este necesar să se apeleze la încărcare freon Nissan, la firme specializate.

Dacă toate componentele funcţionează perfect şi Sentra este construită după anul 1992, poţi utiliza kitul de reumplere R134 de la toate magazinele de piese auto, în scopul de a reîncărca sistemul. Modelele fabricate în 1993 sau mai devreme trebuie să fie actualizate pentru a accepta R134 în loc de R12, care nu se mai foloseşte.

Paşii de mai jos sunt foarte importanţi şi, de aceea, trebuie urmaţi cu atenţie:

Verifică daca nu există scurgeri din sistemul de aer condiţionat. Determină presiunea din instalaţie analizând aerul care iese prin partea pasagerului. Este în linia care provine din compresor şi are un capac negru, pe care este inscripţionat cuvântul LOW.

Scoate capacul şi pune-l într-un loc sigur. Acum poţi să observi supapa. Dacă este un conector cu şurub, trebuie să adaptezi sistemul înainte de a continua, pentru că sigur este un sistem R12. Un sistem compatibil cu R134 are o supapă pentru conectare rapidă.

Porneşte motorul şi aerul condiţionat. Este necesar ca acest compresorul să fie pornit pentru a obţine citirea exacta a presiunii, motiv pentru care cea mai bună idee ar fi să setezi o temperatură cât mai mică posibil şi să o converteşti la MAX.

Testează presiunea din sistemul de aer condiţionat, utilizând un manometru special pentru automobile. Sentra trebuie să aibă între 25 şi 45 psi. Dacă este în intervalul acesta, înseamnă că totul este în regulă. Dacă nu, este necesar să ajustezi presiunea pentru că dacă depăşeşte 45 psi va provoca o explozie.

Verifică expansiunea. Dacă nivelul este scăzut, adaugă din nou freon. Dacă trebuie să adaugi mai multe cutii, verifică mai des presiunea. Sistemul este supus presiunii şi, în momentul în care apare supraîncălzirea, poate genera o explozie, ceea ce poate duce la deteriorarea maşinii şi la accidentare.

Urmează instrucţiunile producătorului pentru a scoate furtunul de umplere. Reacoperă portul de alimentare.

Noi îţi recomandăm să nu faci toate acestea singur, ci să apelezi la un service specializat, aşa cum este Neoclim. Dacă alegi serviciile noastre beneficiezi şi de încărcare freon la domiciliu, ceea ce înseamnă că tot ce trebuie să faci este să ne anunţi, iar echipa noastră se va prezenta la locaţia indicată de tine pentru a diagnostica sistemul de aer condiţionat şi a propune soluţii.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii