Importanța sistemului de climatizare pe mașinile moderne

  • Importanța sistemului de climatizare pe mașinile moderne SLDR.jpg

Importanța sistemului de climatizare pe mașinile moderne

Instalația de climatizare sau aerul condiționat este un element primordial pentru confortul ocupanților mașinii. Primul sistem de climatizare a apărut în anul 1939 și era amplasat în portbagaj. Noile sisteme compacte sunt mult mai puternice și mai economice decât cele mai vechi, însă toate au în comun același lucru, și anume necesită reîncărcare freon auto.

Aerul condiționat este un sistem de compresie și decompresie alimentat cu o curea de accesorii care reglează în mod instantaneu temperatura ambiantă din mașină. Gazul trece prin diverse etape înainte de a părăsi cabina și este furnizat la parametri doriți.

Aerul produs de aerul condiționat al vehiculului este complet filtrat și curățat, astfel încât pasagerii și șoferul să se poată bucura de o temperatură plăcută în interiorul cabinei și să respire aer curat. Odată ce acest aer este eliminat în exterior, gazul cu rol refrigerent sau freonul își reia drumul pentru a răci alt aer.

Este necesar ca instalația de aer condiționat să fie întreținută în mod corespunzător. Într-adevăr, un aparat de aer conditionat pentru mașina neîntreținut permite ca aerul nepurificat, care conține particule minuscule, ce pot provoca probleme serioase pentru sănătatea șoferului și pasagerilor, să ajungă în interior. Pot apărea astfel alergii, probleme respiratorii etc. O defecțiune la sistemul de aer condiționat poate fi, de asemenea, un pericol pentru ocupanții automobilului. În situații extreme se poate întâmpla ca elementele mecanice ale instalației de aer condiționat să se strice, caz în care va apărea consumul excesiv de combustibil sau alte probleme similare. Din acest motiv este important să te prezinți periodic în service pentru încărcare freon

De ce este important să ai aer condiționat în vehicul? 

 Dacă în trecut, pe mașinile mai vechi, aerul condiționat era o opțiune suplimentară pentru confort, la fel ca și geamurile electrice, modelele moderne de automobile europene, proiectate începând cu anii 1990, includ în mare parte sistemul de aer condiționat. Setările pentru aer condiționat auto își găsesc locul pe tabloul de bord. 

Sistemul de aer condiționat asigură confortul și relaxarea șoferului și ocupanților unei mașini. Într-adevăr, sistemul permite, mai presus de toate, reglarea temperaturii și a umidității în habitaclu, în cazul în care criteriile externe nu sunt adecvate pentru șofer și pasageri.

Conducătorul auto are nevoie de condiții optime pentru a putea conduce în condiții de liniște și siguranță. Temperaturile prea mari sau scăzute pot fi un adevărat inconvenient pentru șofer și pot afecta calmul și concentrarea acestuia. În plus, umiditatea poate fi un pericol real, mai ales datorită formării de abur în compartimentul pentru pasageri în timpul vremii ploioase. Condensul se formează pe suprafețele de sticlă și modifică considerabil vizibilitatea șoferului. 

Sistemul de aer condiționat auto asigură o calitate mai bună a aerului în interiorul mașinii prin diferitele etape implicate de sistem, si prin elementele tehnice care purifica aerul care circulă în interiorul masinii, prin eliminarea impurităților și a tuturor elemente care pot dăuna sănătății ocupanților mașinii. Este esențial să verifici și să întreții în mod regulat toate elementele care constituie sistemul de aer condiționat al mașinii, pentru a putea beneficia de un aer curat în interiorul mașinii.

Unde să îți reîncarci freonul pentru mașină?

La Neoclim, oferim servicii de încărcare freon la domiciliu. Acest lucru înseamnă că nu mai este necesar să pierzi timp mergând în service pentru că echipa noastră de profesioniști este tot timpul la dispoziția ta pentru a oferi expertiza sa și pentru a verifica sistemul tău de climatizare, până la cele mai mici detalii. Trebuie doar să ne comunici locația și specialiștii vor stabili alături de tine ora la care urmează să vă întâlniți.

Recomandarea noastră este să nu încerci să îți repari singur sistemul de climatizare pentru că poți face mai mult rău decât bine. Dacă strici anumite componente este posibil să ai costuri atât de mari încât să renunți complet la sistemul tău de climatizare auto, în detrimentul confortului. Aerul condiționat auto este foarte important pentru siguranța ta și a persoanelor care călătoresc cu tine, în primul rând, dar și pentru ceilalți participanți la trafic. Pe timul verii, în mod special, este foarte important ca sistemul tău de climatizare să funcționeze ca la carte, deoarece temperaturile au tendința de a deveni imposibile. În plus, nici nu este greu să întreții instalația de aer condiționat în mod corespunzător, atunci când lucrezi cu profesioniști.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii