Impactul pozitiv al incarcarii cu freon auto asupra sistemului de climatizare la Skoda

  • Impactul pozitiv al incarcarii cu freon auto asupra sistemului de climatizare la Skoda service-aer-conditionat-auto.jpg

Impactul pozitiv al incarcarii cu freon auto asupra sistemului de climatizare la Skoda

Pentru ca masina a devenit o necesitate in societatea moderna actuala, conducatorii auto doresc sa isi asigure lor insisi, dar si pasagerilor, cele mai bune conditii si un grad ridicat de confort. Aerul conditionat este o necesitate in orice autoturism, atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna, la drum lung, dar si pe distante mai scurte.

Daca pana acum poate nu ati luat in calcul serviciul de incarcare freon auto, cu siguranta acesta trebuie sa devina o prioritate, deoarece instalatia de aer conditionat auto este principala responsabila de confortul pasagerilor. Pentru ca instalatia sa functioneze in mod corespunzator si sa isi indeplineasca bine rolul, proprietarul autoturismului are obligatia de a efectua anual sau mai des incarcare freon masina.

Dat fiind faptul ca va petreceti atat de mult timp in masina, este necesar sa va simtiti si confortabil si sa luati toate masurile necesare pentru a fi pe deplin multumiti,  iar acest lucru coincide cu o vizita intr-un centru specializat sau cu optiunea incarcare freon auto la domiciliu.

Rolul freonului in functionarea sistemului de climatizare auto

Freonul este un agent de racire cu rolul de a influenta deciziv functionarea instalatiei de aer conditionat a autovehiculului. Freonul trece prin compresor, condensator, apoi prin valva de expansiune, vaporizator si iar prin compresor. Cu alte cuvinte, se incalzeste foarte puternic, se raceste si se transforma in lichid si, in ultima etapa, in gaz rece care patrunde prin vaporizator in interiorul autoturismului sub forma de aer rece.

Pentru intretinerea sistemului de climatizare auto este necesar sa porniti instalatia de climatizare o data pe luna, sa parcati pe timpul verii la umbra, sa verificati in mod periodic cantitatea de agent refrigerant si sa inlocuiti filtrul de polen. Pierderile de ulei sau de tensiune, precum si de lichid refrigerant, pot afecta buna functionare a instalatiei unei masini. De aceea, dupa utilizarea intensa a autovehiculului trebuie sa apelati la o incarcare cu freon auto si la verificarea functionalitatii instalatiei de climatizare.

Necesitatea incarcarii cu freon a instalatiei de aer conditionat Skoda

Daca aveti o masina marca Skoda, fie model coupe sau transportor, trebuie sa acordati importanta cuvenita climatizarii auto. Aceste automobile au fost proiectate pentru a se plia pe nevoile conducatorilor auto, dar si pentru a le asigura acestora tot confortul in interior. Este foarte important sa va indreptati atentia spre lichidul refrigerant care ar putea sa scada fie din cauza ca nu ati folosit sistemul de aer conditionat pe o perioada lunga de timp, fie din alte motive.

Actiunea de umplere sau golire cu freon auto trebuie facuta de o echipa de profesionisti, care sa respecte intocmai procedurile de lucru. In agala masura, trebuie sa detectati si pierderile de ulei pentru a pastra eficienta condensatorului in functionare, precum si sa inlocuiti filtrul de polen care retine toate impuritatile extrase din mediu.

Servicii de incarcari freon auto la domiciliu

Cu Neoclim aveti la indemana cea mai simpla si mai sigura varianta de inlocuire a freonului auto in aparatul de climatizare. O echipa de experti se va deplasa la domiciliul conducatorilor auto care au nevoie de astfel de servicii – o astfel de echipa intervine la cerere in orice loc din capitala pentru a executa procesele de diagnosticare, reparatie si de incarcare auto cu freon.

Un lucru foarte important este acela ca agentul frigorific lichid folosit este de cea mai buna calitate, aparatura de specialitate este performanta, iar echipa de experti este pregatita sa faca fata cerintelor si exigentelor clientilor, fara a exista posibilitatea aparitiei unor probleme ulterioare.

 Semnele care prevestesc necesitatea incarcarii cu freon auto si beneficiile acestui servciu

Sunt anumite semne prin care conducatorii auto vor sti ca este momentul sa apeleze la serviciul de incarcare cu freon. Daca simtiti ca instalatia de aer conditionat raceste foarte greu sau daca dupa pornirea acestei functii, in masina exista un miros neplacut, cu siguranta trebuie sa apelati la o echipa specializata in acest sens.

Dupa ce incarcarea cu freon va fi efectuata, instalatia de aer conditionat va fi folosita la capacitate maxima iar mirosul neplacut din masina dispare complet. Veti putea respira aer curat si nu va veti face probleme din cauza bacteriilor si sporilor de mucegai sau ciupercilor care s-au adunat in timp din cauza umezelii si pe care a trebuit sa le respirati aproape zilnic. Nu in ultimul rand, dupa incarcarea cu freon auto, se vor depista eventualele scurgeri sau pierderi de presiune.

 In concluzie, daca va doriti ca instalatia de aer conditionat a masinii sa functioneze la capacitate maxima, daca puneti pret pe confortul, dar si pe sanatatea pasagerilor, atunci efectuarea serviciilor de incarcare cu freon auto nu trebuie amanate.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii