De ce sistemul tău de aer condiţionat are nevoie de încărcare?

  • De ce sistemul tău de aer condiţionat are nevoie de încărcare? what-does-freon-do_b1.jpg

De ce sistemul tău de aer condiţionat are nevoie de încărcare?

În zilele fierbinţi şi însorite nu este nimic mai frustrant decât să călătoreşti într-o maşină cu un sistem de răcire nefuncţional. În cazul în care sistemul tău de aer condiţionat produce doar aer cald în zilele fierbinţi, cu siguranţă agentul frigorific a scăzut şi, cel mai probabil, este o scurgere care apare undeva în sistem. În acest moment ai nevoie de încărcare freon auto şi, indiferent de modelul de maşină pe care îl ai, mai devreme sau mai târziu va trebui să încarci sistemul de aer condiţionat.

Chiar dacă mulţi proprietari de maşini cred că trebuie să reîncarce sistemul de aer condiţionat cu agent frigorific în mod regulat, o dată pe an, acest lucru nu este neapărat corect. Un sistem de aer condiţionat din maşină este un sistem închis şi, dacă nu sunt probleme în instalaţie, lichidul de răcire nu va fi consumat de maşină şi nici nu curge pe nicăieri. Deci indiferent de modelul de maşină pe care îl ai, chiar dacă este vorba despre încărcare freon VW sau despre alte tipuri de maşini, este recomandat să fie verificat complet sistemul de aer condiţionat.

În cazul în care sistemul de climatizare are nevoie de reparaţii, atunci freonul va fi schimbat numai după ce aceste reparaţii au avut loc. Dacă instalaţia de aer condiţionat nu mai funcţionează şi ventilatoarele continuă să sufle aer cald este foarte posibil ca una dintre ţevile sistemului să fie fisurată şi maşina să piardă freon pe acolo. O altă posibilitate este ca freonul să se piardă printr-un conector.

În timpul iernii vei putea vedea cum instalaţia de dezaburire nu elimină condensul de pe parbriz şi acesta este un semn că instalaţia nu mai funcţionează corect. Cele mai multe dispozitive de dezgheţare utilizează aerul condiţionat pentru a usca aerul. Problemele cu aerul condiţionat al maşinii pot apărea şi la compresor, dar şi la condensatorul care necesită reparaţii profesionale. Sistemele de aer condiţionat de pe maşină sunt complexe şi sunt foarte multe lucruri care ar putea să meargă prost. Acest lucru este valabil în special la aparatele de aer condiţionat de pe modelele mai vechi de maşini.

Dacă există scurgeri în furtune sau în alte părţi ale instalaţiei de aer condiţionat sistemul pentru cele mai moderne maşini este proiectat să se oprească pe măsură ce nivelul de agent frigorific scade la un nivel anume pentru a preveni stricarea compresorului de aer condiţionat. Compresorul are rolul de a presuriza agentul frigorific şi de a îl menţine în stare optimă în sistem. În momentul în care nu există o cantitate suficientă de agent frigorific în sistemul de aer condiţionat pot să apară defecţiuni în compresor. De aceea cel mai bine ar fi ca atunci când descoperi că sistemul nu mai funcţionează, recurgi la încărcare freon şi să nu forţezi instalaţia.

De obicei, repararea compresorului este scumpă şi cel mai bine ar fi să eviţi să îl laşi să se strice. În prezent este atât de simplu să îţi încarci freonul mai ales pentru că noi, la Neoclim oferim cele mai bune soluţii şi încărcare freon la domiciliu deci nu va trebui să depui foarte mare efort pentru a îţi încărca sistemul.

În momentul în care este verificată instalaţia de aer condiţionat a maşinii va fi nevoie de aparatură foarte precisă pentru a determina cantitatea exactă de freon din sistem. Realizând o evacuare completă şi o reîncărcare – procedură mai costisitoare, realizată doar de specialişti, se va determina exact cât freon intră în instalaţie şi se va putea testa tot sistemul. În momentul în care sistemul tău de aer condiţionat pare că nu mai funcţionează corespunzător primul drum pe care ar trebui să îl faci este la firma specializată în încărcare freon auto sau ai putea doar să ne dai un telefon şi echipa noastră se va prezenta să verifice maşina.

Întregul sistem poate fi testat şi reîncărcat cu o cantitate corectă de freon, recomandată de producătorul maşinii, doar de către specialişti, şi nu există niciun motiv pentru care să înlocuieşti freonul dacă instalaţia funcţionează şi toate ţevile, furtunele sau conectorii sunt la locul lor.

Poţi fi proactiv şi poţi înlocui freonul înainte de a avea probleme, însă în mod normal nu ar trebui să ai nevoie de o astfel de operaţiune mai devreme de câţiva ani. Dacă instalaţia de aer condiţionat îşi pierde potenţa, atunci probabil că ai o scurgere în sistem. În cazul în care interiorul se menţine rece, chiar şi în cele mai fierbinţi zile, poţi să mai aştepţi până la reîncărcarea instalaţiei cu freon pentru că acest lucru înseamnă că instalaţia are suficient agent frigorific.

În cazul în care vrei să fii sigur că instalaţia ta de aer condiţionat este în stare perfectă tot timpul poţi să o verifici în fiecare an cu ajutorul specialiştilor noştri pentru a vedea dacă nivelul de freon este cel recomandat.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii