De ce nu porneşte aerul condiţionat? Sfaturi şi sugestii

  • De ce nu porneşte aerul condiţionat? Sfaturi şi sugestii air-conditionning1526311576.jpg

De ce nu porneşte aerul condiţionat? Sfaturi şi sugestii

Dacă afară este cald, ar trebui să ai un sistem de răcire în maşină. Sistemul de climatizare reglează temperatura din maşină - dacă acesta funcţionează. Dar ce se întâmplă dacă aparatul de aer condiţionat auto nu răceşte? Cele mai frecvente cauze şi sfaturi pot fi găsite mai jos.

Fie că există un sistem manual în vechiul Opel, fie că este un control automat al climei în noul VW, acestea sunt sisteme complexe care reglează temperatura, curăţă aerul sau dezaburesc parbrizul. Dar ce ar trebui să faci dacă aerul condiţionat nu mai răceşte corect? Pentru ambele instalaţii poţi avea aceeaşi nevoie de agent refrigerent, deci fie că este vorba despre încărcare freon Volkswagen, fie că este pentru alt model, etapa aceasta nu trebuie omisă.

Circuitul de aer condiţionat din maşină include compresor, compensator, uscător, evaporator, clapetă de acceleraţie sau supapă de expansiune şi suflantă. Dacă performanţele aparatului de aer condiţionat sunt reduse, oricare dintre aceste părţi poate fi defectă. Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale defecţiunii instalaţiei de aer condiţionat.

Agentul de răcire

Probabil cauza cea mai frecventă este agentul frigorific. Acesta poate fi în cantitate prea mică sau poate fi unul prea vechi. Dacă ultima vizită la service a fost cu mult timp în urmă, ar trebui să mergi cu maşina din nou, pentru încărcare cu freon auto.

Compresor

Dacă aerul condiţionat nu răceşte corect, cauza ar putea fi şi compresorul. Dacă aerul condiţionat este utilizat rar, oricare parte a instalaţiei poate fi afectată. Dacă este defect compresorul, se recomandă să ţii cont de sfaturile producătorului.

Ventilator sau condensator

 

Dacă aripioarele condensatorului sunt deteriorate, de exemplu din cauza pietrelor, agentul frigorific nu mai poate emite căldură. În plus, furtunurile individuale sau supapa pot fi înfundate. Dacă este necesară o înlocuire a condensatorului, expertul decide cu ce model se va înlocui în funcţie de maşină.

Comutator

Ocazional, numai conexiunea de la comutator la părţile mecanice ale aparatului de aer condiţionat este perturbată. Dacă sistemul nu funcţionează deloc, ar trebui să verifici electronica.

Contaminarea instalaţiei

 

Dacă pe radiator se acumulează murdărie, acesta poate fi înfundat şi va reduce capacitatea de răcire. Menţine toate orificiile de aerisire curate şi mergi periodic în service pentru întreţinere.

Porneşte aerul condiţionat, chiar şi în zilele mai răcoroase, pentru a lubrifia componentele importante.

Amatorii nu ar trebui să umble singuri la componentele climatice sensibile, pentru că acestea se pot strica, refrigerentul este toxic şi exista posibilitatea de a polua mediul. Nu numai electronica şi unitatea de control sunt sensibile, ci şi presiunea lichidului de răcire poate fi periculoasă.

 

O acţiune foarte comună este reumplerea instalaţiei cu agent refrigerent, însă acest lucru nu este suficient, pentru că este foarte clar faptul că în interior au loc scurgeri. Este important să fie determinate acestea, alături de posibilele defecţiuni.

Acest lucru se realizează prin pomparea unui alt gaz în sistem, care poate fi detectat cu o sondă specială. Gazul este format din 95% azot şi 5% hidrogen. Concentraţia este măsurată în punctele posibile şi detectează în mod fiabil toate scurgerile. Acest test este relativ ieftin şi  poate economisi o investiţie majora în componente.

La Neoclim, beneficiezi de încărcare freon la domiciliu, iar echipa noastră va testa corect instalaţia pentru a determina eventualele scurgeri. Acum nu mai este necesar să pierzi timpul pe drum până la service. Tot ce trebuie să faci este să ne suni şi să ne oferi toate detaliile, iar echipa noastră va veni pregătită pentru orice fel de intervenţie.

Atunci când specialiştii noştri găsesc piese cu probleme, vor comunica utilizatorului toate sugestiile pentru reparaţii, dar va rămâne alegerea ta dacă vrei să reparăm instalaţia sau alegi disconfortul pe timpul verii şi chiar în sezonul rece.

Dacă este necesar să repari compresorul, compensatorul sau o altă componentă a aparatului de aer condiţionat auto, costurile se vor baza pe modelul maşinii, timpul necesar şi, desigur, preţul de achiziţie al piesei stricate. Este posibil să recondiţionezi acest compresor pentru a economisi bani pe unul nou sau poţi cumpăra un compresor second-hand.

Acestea sunt cele mai comune motive pentru care aparatul de aerul condiţionat poate să nu funcţioneze corect. Recomandarea noastră este să nu stai fără aer condiţionat şi să apelezi la specialişti pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii