De ce instalaţia de aer condiţionat nu funcţionează bine pe modelele Volkswagen şi ce poţi face pentru a remedia problema

  • De ce instalaţia de aer condiţionat nu funcţionează bine pe modelele Volkswagen şi ce poţi face pentru a remedia problema ac-valve-2.jpg

De ce instalaţia de aer condiţionat nu funcţionează bine pe modelele Volkswagen şi ce poţi face pentru a remedia problema

Dacă aerul condiţionat al maşinii pare că nu funcţionează corect, nu trebuie să intri în panică. Poţi diagnostica problemă, o poţi repara şi te vei bucura de răcoare în această vară. Dacă maşina ta nu suflă aer rece, există mai multe motive pentru acest lucru, însă cel mai important motiv poate fi dat de nevoia de încărcare cu freon.

Când ştii exact de unde provine problema ştii şi la ce să te aştepţi atunci când mergi cu ea în service şi vei avea mai puţine surprize.

Dacă în timpul mersului pe căldura transpiri până te lipeşti de scaun, îţi prezentăm câteva dintre posibilele motive pentru care sistemul de aer condiţionat al maşinii tale nu mai merge corespunzător:

- Agentul frigorific, denumit şi freon, din instalaţie s-a pierdut sau a rămas în cantitate foarte mică;

- Ventilatorul radiatorului nu mai funcţionează, caz în care va fi nevoie să înlocuieşti cablajul;

- Este posibil ca una dintre gurile de aerisire să fie înfundată;

- Dehidratorul este deteriorat din cauza cantităţilor de praf în exces;

- Vaporizatorul poate fi uzat;

- Este posibil ca una dintre supapele de expansiune să fie înfundată.

Toate aceste probleme cu sistemul de aer condiţionat implică vizita la un mecanic calificat. În funcţie de cunoştinţele tale despre maşini, poţi face câteva lucruri pentru a evita reparaţiile costisitoare. Spre exemplu, poţi apela la noi pentru încărcare freon auto sau pentru a verifica o scurgere de freon. Cu toate acestea, dacă sistemul de aer condiţionat nu funcţionează doar prin schimbarea freonului, va fi nevoie de intervenţii serioase pentru punerea în funcţiune a instalaţiei de aer condiţionat.

Aerul condiţionat al maşinii funcţionează la fel ca un frigider sau ca un aparat de aer condiţionat pentru camere. Fluidul circulă în sistemul închis. În tot acest timp, lichidul înmagazinează toată căldura din habitaclu şi o transportă spre exterior. Sunt mai multe sfaturi de care este bine să ţii cont pentru că instalaţia autovehiculului să funcţioneze corespunzător.

Atunci când temperaturile cresc, vei descoperi cât de important este aerul condiţionat. Pentru ca instalaţia să funcţioneze corect, este important ca ea să fie curăţată şi bine lubrifiată. De asemenea, ar trebui să funcţioneze cel puţin 15 minute pe lună. Atunci când, din instalaţie ies mirosuri urâte, una dintre probleme poate fi la filtrul din habitaclu. Acest filtru se schimbă, de obicei, la 20.000 de kilometri sau o dată pe an.

În fiecare an, sistemul de aer condiţionat pierde o parte din agentul frigorific şi poate să genereze consum mare de combustibil. În momentul în care se face încărcarea cu freon, sunt eliminate atât impurităţile, cât şi excesul de umiditate. În cazul în care sticla filtrului este saturată, filtrul devine ineficient pentru înmagazinarea umidităţii.

Pentru ca aerul din habitaclu să fie mereu sănătos, se va aplica un tratament antibacterian în fiecare an. Cu ajutorul substanţelor speciale se va curăţa sistemul în întregime. Nu îţi face griji, îţi oferim servicii de încărcare freon VW la cele mai bune preţuri de pe piaţă şi îţi punem la dispoziţie o echipă de specialişti cu experienţă.

Pentru ca instalaţia de aer condiţionat să funcţioneze corespunzător este important ca sistemul să fie testat în service minim o dată la doi ani. Îţi recomandăm să reduci cât mai mult timpul de inactivitate, pentru că doar aşa vei reuşi să creşti semnificativ durata de viaţă a instalaţiei tale de climatizare.

Vei şti, cu siguranţă, atunci când sistemul tău de aer condiţionat nu funcţionează bine, deoarece va începe fie să nu mai scoată suficient aer rece, fie nu va mai funcţiona deloc încă de la început. Dacă în habitaclu se simt mirosuri neplăcute atunci când este pornit aerul condiţionat, acesta este un semn că a venit momentul pentru o vizită la service.

În cazul în care aerul condiţionat nu mai porneşte, poţi să te asiguri dacă problema este sau nu electrică. E posibil ca siguranţa aparatului să fi sărit şi trebuie doar să o înlocuieşti. Dacă dispozitivul produce un zgomot anormal, opreşte-l timp de 10 minute, pentru că motorul să se răcească înainte de repornire. Poţi verifica şi funcţionarea corectă a filtrului. Dacă filtrul este confecţionat din material plastic, el poate fi spălat cu apă pentru curăţare şi vei elimina astfel mizeria de pe el.

Dacă vrei să reduci costurile pentru întreţinerea regulată, este recomandat să mergi la service-uri specializate sau să ne suni. O echipă de specialişti se va deplasa până la tine pentru a remedia orice problemă apare la instalaţia ta de aer condiţionat.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii