Cum se poate igieniza corect instalaţia de aer condiţionat?

  • Cum se poate igieniza corect instalaţia de aer condiţionat? driver-hand-tuning-air-ventilation-260nw-690104728.jpg

Cum se poate igieniza corect instalaţia de aer condiţionat?

Este complicat să conduci pe căldură cu aerul condiţionat pornit la maxim. Ce faci însă atunci când aerul tău condiţionat nu mai funcţionează deloc? Instalaţia ta de climatizare îţi uşurează cu siguranţă viaţa atunci când afară sunt temperaturi foarte ridicate, însă dacă ignori anumite aspecte ce ţin de modul în care este întreţinută instalaţia, aceasta poate să nu mai funcţioneze corect sau să îţi pună sănătatea în pericol. Instalaţiile de aer condiţionat care nu sunt curăţate corespunzător pot genera agravarea problemelor respiratorii. Dacă suferi de astm sau de bronşită, poţi să te simţi ciudat şi poţi avea manifestări neplăcute ale acestor afecţiuni, în cazul în care instalaţia de climatizare nu este întreţinută corect. Pentru început, trebuie să te ocupi de încărcare freon, deoarece atunci când este înlocuit freonul este igienizată şi instalaţia.

Maşina are nevoie de întreţinere şi de curăţare sau igienizare periodică şi la fel se întâmplă şi cu instalaţia de aer condiţionat, care are nevoie de igienizare din cauza mediului umed din interiorul său. În instalaţia ta se pot dezvolta ciuperci, mucegai sau bacterii. După ce se dezvoltă bacteriile, în maşina va intra un miros neplăcut, pe care îl poţi simţi de fiecare dată când porneşti sistemul de climatizare. Vei descoperi că, din cauza mirosului, vara vei prefera să mergi cu sistemul oprit. Igienizarea are rolul de a ucide bacteriile şi de a neutraliza tot ce înseamnă miros neplăcut generat de instalaţie. Aerul care intră în mașină va fi curat şi proaspăt.

Există mai multe metode prin care îţi poţi igieniza instalaţia de aer condiţionat şi acestea se folosesc atunci când are loc şi operaţiunea de încărcare freon auto. Ceea ce ar trebui să reţină toţi proprietarii de maşini este faptul că, indiferent de marca autoturismului, întreţinerea este foarte importantă. Deci, indiferent dacă vorbim despre încărcare freon Skoda sau Audi, situaţia este similară: ai nevoie de igienizare, pentru că mirosul neplăcut apare în orice mașină dacă instalaţia de aer condiţionat nu este corect întreţinută.

Cât de des trebuie igienizat sistemul de aer condiţionat?

Recomandat ar fi să îţi igienizezi sistemul de climatizare din maşină cel puţin o dată la 2 ani. Cu toate acestea, dacă nu poţi igieniza sistemul în acest interval, poţi încerca să faci acest lucru măcar o dată la 4 ani, atunci când ar trebui să verifici toată instalaţia de aer condiţionat. Nu aştepta să fii lovit de mirosul neplăcut pentru a merge în service. Sunt mai multe soluţii care te ajută să îţi igienizezi corect maşina şi noi îţi recomandăm să apelezi la service-uri care au toate instrumentele necesare pentru a face asta.

Cel mai des întâlnit mod prin care instalaţia de aer condiţionat se poate igieniza este cu soluţii speciale care se pulverizează. Soluţiile sunt de fapt detergenţi foarte puternici, care au rolul de a elimina eficient toate bacteriile care s-au dezvoltat pe conducte. Se aplică uşor şi se poate face de orice persoană cu experienţă, chiar şi acasă. În general, aceste produse se găsesc sub formă de spray-uri sau spumă şi, în funcţie de modul în care sunt aplicate, pachetul poate să aibă şi un furtun inclus, care se va introduce în gurile de ventilaţie.

Instalaţia poate fi curăţată perfect la un service autorizat. Chiar dacă şi tu, precum majoritatea posesorilor de maşini, ai tendinţa să rezolvi tot ceea ce consideri minor acasă în propriul garaj sau în faţa blocului, ar trebui totuşi să apelezi la profesionişti, pentru că aceştia ştiu exact ce să facă, astfel încât să nu rişti să îţi strici instalaţia.

Este important de menţionat faptul că oferim încărcare freon la domiciliu, ceea ce înseamnă că o echipă se va deplasa până la tine acasă pentru a verifica instalaţia şi pentru a face toate operaţiunile necesare întreţinerii corecte. Maşina ta va fi cu siguranţă pe cele mai bune mâini, pentru că angajaţii nostri ştiu exact despre ce este vorba şi au toate resursele necesare pentru a rezolva rapid orice problemă. În cazul în care este necesar să înlocuieşti piese şi elemente componente, acest lucru se va stabili în momentul diagnosticării sistemului de climatizare.

Indiferent de metoda pe care o foloseşti, instalaţia ta de aer condiţionat va trebui curăţată periodic şi întreţinută corect, pentru că altfel  acest sistem nu va mai funcţiona corect şi în timpul verii este foarte posibil să fie un coşmar să conduci. În general, în timpul verii, aerul de pe şosea are un miros urât din cauza căldurii care iese din asfalt în combinaţie cu noxele şi mirosul de cauciuc. Dacă ai o problemă cu instalaţia de aer condiţionat, vei avea surpriza ca în interiorul mașinii să miroasă mai urât decât afară când porneşti climatizarea. Nu este cazul să te supui unui astfel de disconfort, pentru că poţi apela la Neoclim şi orice problemă se va rezolva rapid.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii