Cum se întreţine corect instalaţia de climatizare

  • Cum se întreţine corect instalaţia de climatizare  acm300-tt-(1).jpg

Cum se întreţine corect instalaţia de climatizare

Sistemul tău de aer condiţionat este important, însă cei mai mulți şoferi nu îi acordă atenţie şi importanţă, motiv pentru care în final ajunge să nu mai funcţioneze corespunzător sau chiar să se strice. Este foarte important să se facă periodic o verificare a instalaţiei şi să se recurgă la încărcare freon auto atunci când este necesar. Această operaţiune se face la un service autorizat.

Rolul climatizării este acela de a scoate căldura din maşină şi de a o elimina, înlocuind aerul cu unul proaspăt şi rece. În consecinţă, căldura ajunge în afara mașinii pe sub capota motorului. Trecerea se face cu ajutorul condensatorului. Acest lucru este realizat într-un circuit închis. Modul de funcţionare a instalaţiei de climatizare nu este complicat, pentru că sistemul absoarbe căldura în momentul în care freonul trece din stare lichidă în stare gazoasă şi o eliberează inversând acest proces.

Indiferent de maşina pe care o ai, mai devreme sau mai târziu vei ajunge să ai nevoie de încărcare freon. Nu este un etalon pentru calitatea maşinii şi nu trebuie să îţi faci griji din această cauză.

Există mai multe etape în care are loc încărcarea cu freon şi acestea se aplică atât pentru încărcare freon VW, cât și pentru altă marcă de maşină.

Inițial, se extrage freonul din instalaţie folosind echipamente speciale şi este reciclat. Sunt eliminate umiditatea din sistem şi toate impurităţile care s-au depus şi care se află în ulei. Acest ulei va fi colectat într-un recipient special. După ce este vidată instalaţia pentru a fi îndepărtată umiditatea din sistem, se va efectua reumplerea instalaţiei cu o cantitate corectă de freon şi de ulei, prescrisă de producători. Se fac testele complete de funcţionare, pentru a verifica parametrii instalaţiei. În final, se trece la deparazitarea conductelor şi gurilor de aerisire din sistem, utilizând un spray sondă.

Dacă ţii cont de următoarele sfaturi, vei reuşi să îţi menţii sistemul de aer condiţionat în cea mai bună stare. Verifică cel puţin o dată pe an instalaţia la un service autorizat. Filtrul de habitat trebuie să fie schimbat la fiecare 15000 de km. De asemenea, îţi recomandăm să faci un tratament antiseptic pentru instalaţia de climatizare minim o dată pe an. Instalaţia trebuie pornită minim o dată pe lună, chiar şi în timpul iernii.

Dacă te întrebi de ce trebuie să întreţii corect sistemul de climatizare, îţi explicăm în cele ce urmează.

Cum să îţi menţii în stare bună sistemul de climatizare?

Climatizarea nu este bună doar pentru a răci aerul care se alfa la interiorul maşinii, ci şi la dezaburire în timpul iernii. Pornind sistemul de climatizare minim o dată pe lună, vei lubrifia sistemul şi astfel vei evita ca etanşeitatea să se piardă şi vei evita reparaţiile nedorite.

Temperatura ideală care se recomandă la interior este cu cinci şi până la şase grade sub temperatura de afară. Numai în zilele caniculare se va simţi o diferenţă majoră de temperatură. Se recomandă, totuşi, ca temperatura din maşină să nu fie sub 22 de grade, pentru că se pot produce şocuri termice grave. Persoanele şi componentele existente în maşină se pot proteja de şocuri dacă cu 10 minute înainte de a coborî din maşină se va opri instalaţia de climatizare, pentru că astfel vor avea timp să se aclimatizeze, iar apa care se strânge în conductele de condens sau pe vaporizator are timp să se evapore. Prin urmare, este mai puţin probabil ca microorganismele existente în aer să se mai dezvolte în sistem.

Dacă vrei să îţi răcoreşti maşina, cea mai bună regulă este să o parchezi la umbră dacă se poate, pentru că dacă în habitaclu nu este foarte cald, atunci nici instalaţia de aer condiţionat nu va funcţiona intens. După ce intri în maşină, ştim că primul impuls este să porneşti aerul condiţionat şi să dai ventilatorul la maxim, însă acest lucru este greşit, pentru că vei suprasolicita instalaţia. Tot ce trebuie să faci este să deschizi pentru început geamurile şi după câteva sute de metri poţi porni instalaţia de climatizare, închizând geamurile. Nu o porni la treapta maximă, pentru că vei resimți disconfort.

Unde îţi poţi înlocui freonul auto?

La Neoclim îţi oferim servicii de încărcare freon auto la domiciliu. Tot ce trebuie să faci este să ne suni şi unul dintre specialiştii noştri se va prezenta în cel mai scurt timp pentru a face o diagnoză imediată a sistemului tău de aer condiţionat. În funcţie de situaţia particulară în care se află maşina, se va trece la înlocuirea pieselor deteriorate sau se va înlocui freonul. Îţi punem la dispoziţie o echipă de profesionişti cu o vastă experienţă în acest domeniu şi garantăm pentru toate lucrările efectuate. Instalaţia ta de aer condiţionat merită tot ce este mai bun, iar noi suntem la un telefon distanţă de tine.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii