Cum poate fi optimizată eficienţa aerului condiţionat auto?

  • Cum poate fi optimizată eficienţa aerului condiţionat auto? air-conditioning-2-1024x661.jpg

Cum poate fi optimizată eficienţa aerului condiţionat auto?

Trebuie să menţionăm încă de la început că sfaturile de mai jos nu vor funcţiona dacă instalaţia nu are suficient freon. În primă fază va trebui să determini dacă ai suficient agent de răcire sau să recurgi la încărcare freon şi ulterior poţi pune în aplicare toate ideile noastre de mai jos.

Când şi cum trebuie să foloseşti aerul condiţionat?

Folosirea aerului condiţionat auto trebuie să respecte anumite reguli. Diferenţa de temperatură dintre aerul exterior şi cel interior nu trebuie să fie mai mare de 10 grade, deoarece poate produce şoc termic, care va genera dureri de cap şi în gât.

Opreşte aerul condiţionat în timp ce aerul cald circulă prin maşină. Dacă maşina a rămas foarte mult în soare, deschide ferestrele şi ventilaţia normală a maşinii înainte de a porni aerul condiţionat. Atunci când intră aerul proaspăt ferestrele pot fi închise.

După ce aerul a circulat în interior pentru mai multe minute, se poate trece la uscarea acestuia pentru a evita aburirea geamurilor. În plus, funcţia de eliminare a umidităţii trebuie verificată des pentru că poate genera probleme serioase ale instalaţiei atunci când nu mai funcţionează. Acelaşi lucru este valabil şi pentru furtune şi curele. Apa îngheţată în circuit poate produce daune serioase.

Verificarea se va face periodic, minim la doi ani pentru a optimiza performanţa şi rezistenţa aparatului de aer condiţionat. Această operaţiune ar trebui să fie făcută de un specialist.  Iată câteva semne care te avertizează că ai nevoie de încărcare freon auto şi de verificarea instalaţiei:

- este nevoie de mult timp pentru ca maşina să răcească corespunzător;

- în habitaclu intră un miros anormal prin gurile de ventilare;

- dezgheţarea ţine mai mult de un minut;

- apar scurgeri în maşină, la picioarele pasagerilor;

- în momentul în care aerul condiţionat este cuplat apare un disconfort sonor.

Cum pot fi optimizate performanţele sistemului de aer condiţionat la maşinii?

Perioadele lungi de inactivitate afectează bună funcţionare a sistemului de aer condiţionat din maşină. Articulaţiile se pot întări şi generează evacuarea gazelor de răcire. Dacă poţi, activează aparatul de aer condiţionat al maşinii pentru câteva minute chiar şi în timpul iernii, o dată pe săptămână sau măcar o dată pe lună.

Freonul trebuie reîncărcat sau verificat la minim doi sau trei ani. Acest gaz se evaporă în mod natural după un timp. Dacă ai un BMW, de exemplu, pentru a optimiza eficienţa sistemului de aer condiţionat, îţi recomandăm să apelezi la servicii de încărcare freon BMW de bună calitate.

Aparatele de climatizare de pe maşinile vechi funcţionează cu un gaz mai rar comparativ cu cel folosit pe modelele actuale. Cei mai mulţi specialişti nu mai au un astfel de gaz, însă circuitul de răcire poate fi umplut prin metode specifice utilizând soluţii moderne.

Aerul condiţionat poate uneori să miroasă a mucegai în timpul pornirii. Pentru a remedia lucrul acesta tot ce trebuie să faci este să verifici starea filtrului compartimentului pentru pasageri, care este situat în general sub ştergătoare, în torpedo sau în compartimentul motor al maşinii. Dacă filtrul din cabină este murdar, trebuie să fie înlocuit cu unul nou. De asemenea, trebuie remarcat şi faptul că dispozitivul se dezasamblează foarte uşor.

Compresorul de aer condiţionat este acţionat de motor. Producţia de aer proaspăt, care generează o creştere majoră a consumului de benzină este posibilă doar prin accelerare. Porneşte aparatul de aer condiţionat în momentul în care motorul este la ralanti, altfel compresorul poate fi deteriorat.

Deoarece instalaţiile de aer condiţionat de pe maşini este echipat cu un dispozitiv special de oprire acesta trebuie să fie oprit în mod corespunzător. Pentru a face acest lucru trebuie să îl opreşti manual înainte de a opri motorul. Această precauţie ajută la creşterea longevităţii sistemului de aer condiţionat din maşină. Înlocuirea compresorului este destul de costisitoare.

Aerul condiţionat din maşină este folosit şi pe timpul iernii pentru dezaburire eficientă şi rapidă a parbrizului. Din toate aceste motive enumerate, este foarte important să îl întreţii în mod corect şi să îl încarci cu freon atunci când este nevoie.

La Neoclim, îţi oferim încărcare freon auto la domiciliu şi ne vom prezenta acolo unde suntem solicitaţi pentru a diagnostica şi încarcă cu freon orice tip de maşină. Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi şi o echipă de specialişti se va deplasa până la tine.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii