Cum îţi dai seama că maşina ta are nevoie de încărcare cu freon?

  • Cum îţi dai seama că maşina ta are nevoie de încărcare cu freon? 111.jpg

Cum îţi dai seama că maşina ta are nevoie de încărcare cu freon?

Fiecare maşină dotată cu sistem de aer condiţionat şi climatizare va avea nevoie mai devreme sau mai târziu de încărcare cu freon. Dacă te întrebi ce este freonul, explicaţia este foarte simplă. Este vorba despre un amestec de gaze, freonul fiind un compus chimic cu proprietatea de a se vaporiza la temperaturi foarte mici, mai mici decât cele din incinta ce urmează a fi răcită. Altfel spus, freonul are o temperatură de fierbere şi o temperatură de vaporizare mai mici comparativ cu temperatura mediului în care va fi răcit.

Acest freon dispare uneori din instalaţia de aer condiţionat a maşinii, caz în care ai nevoie de servicii de încărcare freon auto. Pentru a înţelege cum funcţionează de fapt aerul condiţionat şi de ce este important freonul este suficient să faci o paralelă între modul în care funcţionează frigiderul de acasă şi maşina ta. Freonul este elementul esenţial de care instalaţia de climatizare are nevoie pentru a funcţiona.

La maşinile Skoda se pare că aerul condiţionat rezistă foarte mult, însă sunt şi utilizatori care acuză pierderi serioase de freon din instalaţie. Din fericire Neoclim asigură servicii de încărcare freon Skoda la cele mai bune preţuri.

Semne importante care îţi indică momentul pentru încărcare freon auto

În cazul în care observi că accesând comenzile de pe bord aerul condiţionat nu mai funcţionează corect şi nu mai răceşte aşa cum o făcea la început este recomandat să faci o vizită unui service autorizat care să realizeze încărcarea cu freon şi testarea corectă a instalaţiei. În principiu sunt două motive pentru care acest defect ar putea să apară. Cantitatea de freon poate scădea din instalaţie sau poate să scadă transferul de aer din interior sau din exterior cauzat de existenţa prafului şi de microorganisme pe filtru.

Primele semne care îţi indică faptul că există o problemă cu freonul este răcirea incorectă. Din lipsa freonului este foarte posibil ca unitatea din exterior să nu mai funcţioneze deloc. Acestea sunt doar câteva semne care îţi indică faptul că ai nevoie de încărcare freon în cel mai scurt timp şi că freonul din instalaţie nu mai este în cantitatea care a fost recomandată şi trebuie adăugat.

Nu este greu să îţi dai seama de aceste aspecte şi tot ce trebuie să faci este să fii atent atunci când porneşti climatizarea. Dacă temperatura aerului nu se schimbă înseamnă că nu mai ai suficient freon.

Cele mai comune cauze pentru care ai nevoie de încărcare freon

Una din cele mai comune cauze pentru care ai nevoie de freon sunt pierderile care au loc pe la îmbinări, prin pori sau fisuri şi chiar prin străpungerea mecanică a instalaţiei frigorifice. De asemenea, este foarte bine să ştii că freonul ar putea să se piardă brusc sau pe o durată ceva mai mare. Această situaţie este una dintre cele mai frecvente şi este şi cel mai greu de depistat. Înainte de a trage concluzia că ai o pierdere majoră de freon, este recomandat să verifici funcţionarea corespunzătoare a unităţii exterioare sau a unităţii interioare. Dacă este vorba despre freon atunci va trebui să apelezi la un service care oferă servicii de încărcare freon pentru a remedia problema.

Cum alegi service-ul corect pentru încărcare freon?

Atunci când vrei să încarci instalaţia de climatizare cu freon este foarte important să apelezi la service-uri care oferă astfel de servicii omologate pentru că altfel există riscul de a plăti pentru un serviciu şi de a te trezi că nu ai rezolvat aproape nimic şi că instalaţia este tot goală.

Neoclim este un service specializat şi omologat unde încărcarea cu freon este realizată doar de specialişti şi utilizând cele mai moderne echipamente. Apelând la service-uri neomologate există şi varianta ca vasul în care se depozitează agentul de răcire să aibă pori sau fisuri caz în care se apelează la alte soluţii înainte de a înlocui freonul.

Pentru a determina dacă este vorba despre scurgeri cauzate de fisuri sau pori este necesară o verificare în amănunt atât pentru unitatea interioară, cât şi pentru cea exterioară. Se va verifica în detaliu fiecare componentă a traseului frigorific. În plus, ambele unităţi vor trebui date jos şi încărcate separat cu freon. Doar prin această metodă se poate determina locul prin care freonul se scurge. După ce a fost găsit locul prin care au loc pierderile de freon se vor executa reparaţiile necesare. Pentru reparaţie poate fi nevoie, în funcţie de situaţia specifică, să aibă loc înlocuiri sau suduri ale materialelor şi să se facă noi verificări.

În esenţă, operaţiunea de înlocuire a freonului ar trebui să fie simplă şi uşor de aplicat, în cel mai scurt timp. Atunci când mergi cu maşina în service pentru încărcare freon sau în momentul în care echipa Neoclim se prezintă în locaţia încărcare cu freon la domiciliu, nu ar trebui să dureze mult până la finalizarea procesului. Acest lucru este valabil doar dacă instalaţia este în cea mai bună stare, altfel, ne întoarcem la ceea ce am spus mai sus şi la faptul că va fi nevoie de cercetare care poate lua timp.

Share:
Comentarii
  • Parvu Adrian:
    21-05-2020

    Buna ziua va deranjez cu o mica intrebare tocmai c'è an fost sa bag freon ptr aerul conditionat la un Passat b6 dar nici acum nu se raceste in masina. Care ar fi problema? Va multumesc

Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii