Componente importante ale instalației de climatizare și modul în care aceasta poate funcționa

  • Componente importante ale instalației de climatizare și modul în care aceasta poate funcționa car-ac-repair.jpg

Componente importante ale instalației de climatizare și modul în care aceasta poate funcționa

Faptul că instalația de aer condiționat are nevoie de încărcare freon în mod periodic este cunoscut de toți posesorii de mașini dotate cu astfel de instalații, dar care sunt cele mai importante componente ale acesteia în afară de compresor și de freon, și la ce trebuie să fii atent atunci când instalația de freon se strică?

Filtru de deshidratare

Elementele de filtrare a aerului sunt numite filtre sau acumulatoare de desicant, în funcție de tipul de instalație. Scopul filtrului de deshidratare este de a îndepărta materia străină din agentul frigorific și de a absorbi umezeala din agentul frigorific.

Funcționare:

Agentul frigorific lichid intră în filtrul de desicant, trece printr-un agent higroscopic și iese din filtrul de deshidratant sub formă lichidă. Partea superioară a filtrului de desicant se conectează în același timp cu o cameră de compensare, din partea inferioară a rezervorului de agent frigorific, pentru echilibrarea variațiilor de presiune din sistem.

În funcție de tipul său, filtrul de desicant poate conține doar o anumită proporție de umiditate - deshidratantul este apoi saturat și nu mai poate absorbi umezeală suplimentară.

Ce se poate întâmpla atunci când filtrul nu mai este bun?

Eșecul filtrului de desicant se poate manifesta prin următoarele simptome:

· capacitate de răcire slabă;

· defecțiunea aerului condiționat.

 Cauzele deteriorării filtrului de desicant pot fi următoarele:

· îmbătrânire excesivă;

· deteriorarea interiorului corpului filtrului;

· scurgeri pe la îmbinări și deteriorarea conductelor.

 Depanarea

Pentru a remedia problemele pot fi luate următoarele măsuri:

· verifică instalația respectând intervalele de întreținere (la fiecare 2 ani);

· verifică  starea instalației/ fixarea bună a elementelor de prindere/ absența deteriorărilor;

· Test de presiune pe laturile de înaltă și joasă presiune.

Acesta este motivul pentru care filtrul de desicant trebuie schimbat în general la fiecare 2 ani, și în orice caz, ori de câte ori este deschis circuitul de agent frigorific. Un filtru de desicant care este prea vechi poate cauza defecțiuni grave în sistemul de aer condiționat. Filtrele de desicant pot fi integrate în condensator. Se poate întâmpla ca nu puteți schimba singur filtrul de desicant motiv pentru care vă recomandam sa apelați la specialiști care realizează încărcare freon auto.

Regulator de debit

În circuitul de refrigerare, regulatorul de debit este punctul de separare între zonele de presiune ridicată și joasă. Este instalat în fața evaporatorului. Pentru a obține o capacitate optimă de răcire în vaporizator, debitul agentului frigorific este reglat de extensor în funcție de temperatură. Este astfel garantată evaporarea completă a agentului frigorific lichid, și numai agentul frigorific în stare gazoasă va intra în compresor. Regulatorul variază în funcție de tipul de instalație și de mașină. Așa cum cauți incărcare freon BMW este recomandat să cauți și regulatoare pentru modelul tău de BMW.

Agentul frigorific lichid din condensator trece prin regulator și este injectat în vaporizator. Evaporarea agentului frigorific produce răcirea. Temperatura scade apoi. Pentru a obține o capacitate optimă de răcire în vaporizator, debitul agentului frigorific este reglat de regulator în funcție de temperatură.

Consecințe în caz de defecțiune

Un regulator defect poate genera următoarele simptome:

· capacitate de răcire slabă;

· defecțiunea aerului condiționat.

 Cauzele eșecului pot fi:

· probleme cu temperatura legate de supraîncălzirea sau înghețarea freonului;

· înfundarea sistemului;

· scurgerile pe linile de conexiune.

Depanarea

Pașii de verificare pentru defecțiuni sunt după cum urmează:

· inspecție vizuală;

· controlul acustic;

· verificarea conexiunii corecte a liniilor de conectare;

· verificarea etanșeității componentelor și a accesoriilor;

· măsurarea temperaturii în circuit;

· măsurarea presiunii cu pornirea compresorului.

Umiditatea și impuritățile din sistemul de climatizare pot afecta grav performanțele regulatoarelor și pot provoca defecțiuni. De aceea, întreținerea periodică este importantă!

O soluție optimă pentru o instalație de aer condiționat care să funcționeze corect este apelarea la servicii de încărcare freon la domiciliu. La Neoclim oferim cele mai bune astfel de servicii și avem o întreagă echipă care se va ocupa de fiecare operațiune în parte, inclusiv de verificarea elementelor anterior menționate, astfel încât să nu existe probleme nedetectate.

Printre cele mai importante avantaje pe care le vei obține din colaborarea cu noi, se numără în primul rând colaborarea cu o echipă profesionistă, care știe exact ce trebuie să facă. În plus, avem toate instrumentele necesare pentru a diagnostica în mod corect o instalație de aer condiționat și pentru a detecta componentele deteriorate și care necesită reparații sau înlocuire.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii