Cele mai comune întrebări despre aerul condiţionat de pe Audi

  • Cele mai comune întrebări despre aerul condiţionat de pe Audi 2009-audi-q7-3.6-quattro-premium-suv-temp-control.png

Cele mai comune întrebări despre aerul condiţionat de pe Audi

Pentru că Audi, ca şi toate celelalte modele de autoturisme, are nevoie periodic de încărcare freon au apărut şi o serie de întrebări foarte comune puse de posesorii de Audi despre instalaţiile de aer condiţionat de pe maşinile lor, la care vrem să oferim un răspuns cât mai complet. Procedura de încărcare freon auto este o operaţiune pentru care chiar şi cele mai scumpe modele de maşini ajung din când în când pe mâna specialiştilor.

Încărcarea cu freon tine de modelul maşinii?

Nu. Răspunsul corect este nu! Toate maşinile vor avea nevoie mai devreme sau mai târziu de încărcare cu freon. Freonul din instalaţie se va evapora la un moment dat, mai ales dacă nu porneşti periodic instalaţia şi din acest motiv este nevoie să îl reîncarci, dacă vrei să te bucuri de călătorii confortabile în timpul verii când temperaturile sunt crescute.

Unde pot încărca cu freon maşina?

La Neoclim îţi oferim servicii de încărcare freon Audi la cele mai bune preţuri. În plus, ştim că eşti foarte ocupat şi că vrei să valorifici timpul în cel mai bun mod posibil şi de aceea ai tendinţa de a amâna vizita la service, rezistând cu determinate temperaturilor insuportabile. Pentru a veni în ajutorul tău îţi oferim încărcare freon la domiciliu, ceea ce înseamnă că specialiştii noştri se vor deplasa până la tine pentru a vedea ce se întâmplă cu freonul de la maşina ta şi cu instalaţia ta de climatizare la modul general.

Avem o echipă cu o vastă experienţă în acest domeniu care se va ocupa în primul rând de punerea unui diagnostic. Imaginează-ţi că ai chemat medicul acasă pentru instalaţia ta de aer condiţionat şi că aceasta trebuie consultată pentru a primi tratamentul corect. Este desigur o metaforă, însă cam aşa funcţionează lucrurile. Piesele foarte importante cum sunt compresorul, radiatorul sau valvele existente vor fi verificate. Ulterior, se verifică integritatea conductelor.

Poate pentru tine pare complicat şi inutil, însă dacă unul dintre aceste sisteme a cedat sau există o conductă fisurată este important să se ştie toate aceste aspecte pentru că dacă pui freon într-o instalaţie cu probleme acesta poate să se scurgă prin fisuri, motiv pentru care în scurt timp vei avea din nou nevoie de freon.

Am observat că la anumite modele de Audi compresorul funcţionează continuu, în timp ce la maşina mea acesta pare că funcţionează la intervale de timp?

Răspunsul este unul simplu. Există maşini care au un sistem de aer condiţionat aparte. Acestea sunt făcute cu scopul de aduce economie de combustibil şi pentru a nu lua din puterea motorului tot timpul. Sunt anumite modele pe care compresoarele funcţionează doar periodic în momentul în care freonul ajunge la o temperatură ridicată. Aceste compresoare funcţionează în general odată la 20 de secunde şi funcţionează până în momentul în care freonul face turul complet.

Există şi modele de maşini la care compresorul merge continuu şi freonul repetă în permanenţă turul. În cazul acesta consumul poate creşte, dar nu cu mult, iar compresorul are o durată de viaţă mai lungă pentru că nu solicită foarte des ambreiajul de cuplare. Dacă eşti interesat de eficienţă din punct de vedere al răcirii, poţi sta liniştit pentru că nu diferă între cele două sisteme care se găsesc pe diverse modele de maşini.

Ce este climatizarea automată? Mă ajută?

Dacă ai un model nou de Audi probabil ai şi climatizare automată. De fapt, instalaţiile de aer condiţionat sunt împărţite în două categorii de bază – cel automat şi cel manual. Clima automată este cu două zone, cu o singură zonă sau mulţi zone, însă funcţionează pe acelaşi principiu. Circuitul de freon este realizat similar la toate instalaţiile, însă apare o diferenţă şi anume gradul de complexitate al aerotermei. Este evident că şi butoanele de control sau comenzile sunt diferite.

La instalaţiile de climatizare automate temperatura mediului ambiant poate fi controlată din maşină cu ajutorul unui senzor care indică temperatura. În cazul în care selectezi temperatura manual, asta nu înseamnă că selectezi temperatura din maşină. Doar setezi temperatura aerului care provine din aerul condiţionat. Ulterior aerul condiţionat va fi setat la temperatura dorită cu ajutorul unor elemente care au rolul de a obtura vaporizatorul şi, în momentul în care vrei ca aerul să fie mai cald, acesta va trece în cantitate mai mică prin radiator, în timp ce atunci când îl vrei mai rece o cantitate mai mare de aer va trece prin radiator.

Clima automată are, de asemenea, rolul de a regulariza ventilatorul şi viteza acestuia în trepte. Acest lucru se face prin deschiderea sau închiderea gurilor de ventilaţie existente la picioare, în zona de dezaburire sau frontal. Închiderea lor are loc automat şi nu prin sistem mecanic aşa cum se întâmplă în cazul instalaţiei de climatizare manuale. Cele două tipuri de instalaţii răcesc la fel de bine, însă cea automată oferă confort în plus.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii