Când ştii că Skoda ta are nevoie de încărcare freon?

  • Când ştii că Skoda ta are nevoie de încărcare freon? 78f0ba84-d057-4b31-8272-373389c81fa1.jpg

Când ştii că Skoda ta are nevoie de încărcare freon?

Cu siguranţă atunci când vine vară tot ce îţi doreşti este că instalaţia ta de aer condiţionat să funcţioneze. Iată cum îţi dai seama că ai nevoie de încărcare freon Skoda şi cum poţi menţine instalaţia de aer condiţionat în cea mai bună formă.

În cel mai simplu mod, vei vedea că ai nevoie de încărcare freon în cazul în care sistemul de climatizare începe să pompeze în interior aer cald în loc de aer rece. Există o cantitate mică de agent de răcire în sistem şi când acesta se scurge sistemul nu va mai funcţiona corespunzător şi va furniza aer cald în loc de aer rece.

Cum funcţionează sistemul tău de aer condiţionat.

Sistemul de aer condiţionat al maşinii are în interior un gaz specializat numit agent refrigerent. Sunt mai multe tipuri diferite de agent frigorific în funcţie de tipul de maşină şi de cât de veche este. Acest gaz care se comprimă şi este răcit în condensator se va extinde ulterior în interiorul vaporizatorului din instalaţie. Pe măsură ce agentul frigorific începe să se extindă căldura din interior dispare aerul fiind înlocuit cu unul rece. Ulterior procesul de răcire se reia şi astfel tu te bucuri de cele mai plăcute temperaturi în maşină.

Înainte de apariţia preocupării pentru sănătatea mediului sistemele de aer condiţionat utilizau mai mult agent frigorific. Vechile instalaţii necesitau adăugarea unei cantităţi mici de freon în fiecare primăvară astfel încât instalaţia să funcţioneze la cea mai mare eficienţă. Problema este că gazul refrigerent este un gaz cu mare efect de seră şi cea mai mare parte a sa este în cele din urmă ventilată în atmosferă. Producătorii de maşini au fost obligaţi să folosească gaze cu responsabilitate redusă pentru încălzirea globală şi să reducă dramatic cantitatea de agent frigorific existent la bord.

Ce implică încărcarea cu freon?

Procedura de încărcare freon auto se face doar cu ajutorul specialiştilor. În momentul în care mergi cu maşina în service pentru încărcare freon tehnicianul va începe cu verificarea presiunii sistemului cu ajutorul manometrelor. Dacă nivelul de freon este puţin scăzut atunci tehnicianul va începe să caute scurgerile. Dacă sistemul nu mai are deloc freon sau mai are îngrijorător de puţin se va adăuga agent frigorific pentru a se căuta fisurile şi scurgerile înainte de a reumple instalaţia.

Reîncărcarea completă a aerul condiţionat implică şi evacuarea agentului frigorific vechi şi reumplerea instalaţiei cu freon. În caz contrar, tehnicianul poate determina dacă valoarea indicată la măsurare este cea corectă. Dacă sistemul a fost deschis sau dacă au fost schimbate componente există şi un pas suplimentar. Va trebui ca sistemul să fie aspirat de aer şi apă înainte de a fi reîncărcat. Este inutil să menţionăm că toate aceste operaţiuni durează mai mult decât scurgerea freonului într-un vas special fără diagnosticarea sistemului.

De ce este important să îţi reîncarci sistemul de aer condiţionat?

În momentul în care verifici des instalaţia de aer condiţionat cu siguranţă vei putea să preîntâmpini eventualele scurgeri şi defecţiuni ale instalaţiei. Tehnicianul va găsi şi va repara toate scurgerile şi nu va adăuga agent frigorific înainte de a vedea dacă acesta se scurge pe undeva. Noile sisteme nu acceptă cantităţi mari de agent frigorific şi se pot strica în momentul în care instalaţia este încărcată cu prea mult agent frigorific.

De-a lungul timpului sistemul de aer condiţionat al maşinii începe să fie din ce în ce mai puţin eficient până în ziua în care roteşti butonul şi tot ce obţii este aer cald. Şi dacă este vară şi cald afară, un surplus de aer cald în maşina va fi şi mai neplăcut. Vei avea tendinţa de a renunţa la utilizarea aerului condiţionat. Poţi să rezolvi această problemă apelând doar la specialişti în domeniu.

Neoclim oferă încărcare freon la domiciliu caz în care vei putea economisi timp preţios. În cazul în care apar defecţiuni în instalaţie, echipa noastră de specialişti le va detecta cu siguranţă şi instalaţia va fi reparată în mod corespunzător. Avem toate instrumentele necesare pentru a diagnostica instalaţia ta de climatizare în mod corespunzător, astfel încât după ce terminăm de înlocuit freonul instalaţia ta să funcţioneze perfect. Faptul că nu trebuie să te mai deplasezi până la noi este cu siguranţă un mare plus de care ai putea să profiţi pentru că te ajută să economiseşti foarte mult timp.

Nevoia de a înlocui freonul unei maşini este independentă de tipul de maşină pe care îl ai şi atunci când instalaţia a pierdut freonul nu trebuie să consideri că ai o maşină de slabă calitate, pentru că la toate se întâmplă mai devreme sau mai târziu acelaşi lucru. Este recomandat să porneşti periodic instalaţia de climatizare pentru că freonul să circule prin ea şi pentru că instalaţia să funcţioneze în mod corespunzător pentru cât mai mult timp.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii