Când şi de ce ai nevoie de încărcare freon pe Volkswagen?

  • Când şi de ce ai nevoie de încărcare freon pe Volkswagen? Climate-Control-Volkswagen_o1.jpg

Când şi de ce ai nevoie de încărcare freon pe Volkswagen?

Toate maşinile ceva mai noi vin cu instalaţie de climatizare denumită şi aer condiţionat. Deci, dacă ai un model de Volkswagen, cu siguranţă, ai sau vei avea nevoie în cele din urmă de servicii de încărcare freon VW. Când vezi că instalaţia ta de aer condiţionat nu mai funcţionează primul gând ar trebui să fie freonul şi completarea sau înlocuirea acestuia. Vestea bună este că echipa noastră este tot timpul gata să se prezinte pentru încărcare freon la domiciliu. Astfel tot ce trebuie să faci este să suni şi specialiştii se vor prezenta la adresa indicată pentru a pune un diagnostic instalaţiei tale de aer condiţionat.

De ce aerul tău condiţionat de pe Volkswagen nu funcţionează corect?

Una dintre cele mai comune cauze în care poţi simţi că instalaţia ta de aer condiţionat are performanţe scăzute constă în faptul că agentul frigorific este pierdut din instalaţie. Sunt mai multe moduri în care pot fi detectate scurgerile, însă ceea ce este important să ştii este faptul că nu toate aceste metode sunt aprobate de normele europene.

La Neoclim ştim deja că cea mai mare provocare pentru echipa noastră este să identifice corect şi precis pe unde au loc scurgerile şi îndeplinim toate criteriile de bază pentru a testa scurgerile din sistemele de aer condiţionat ale autoturismelor. Atunci când se doreşte detectarea scurgerilor există două metode la îndemână ce pot fi folosite – umplerea instalaţiei cu substanţa contrastantă şi umplerea instalaţiei cu aer. Din punct de vedere al timpului alocat, cele două metode sunt destul de lente, însă în anumite state membre ale Uniunii Europene sunt interzise. În România cele două tehnici sunt acceptate şi pot fi folosite.

Există însă şi metode mai noi şi mai eficiente pentru a detecta problemele din instalaţie înainte de a se trece la încărcare freon auto.

Agenţii speciali de spumare – o metodă simplă şi eficientă

Această tehnică prin care se pot detecta scurgerile de freon este una dintre cele mai comune deoarece are loc rapid şi eficient, fiind de asemenea şi foarte precisă. Pentru această tehnică este folosită apă cu săpun sau un spray cu substanţe speciale care produc spumă. Cel mai important avantaj deţinut de această tehnică este costul mic pe care îl au materialele. Metoda aceasta oferă o foarte bună eficienţă dacă este verificat tot sistemul. Din nefericire verificarea integrală a sistemului implică accesul în locaţii greu de atins precum şi multă muncă în plus.

După ce se face acest test, dacă totul este în regulă, se poate trece la încărcare freon.

Lampa UV detectează scurgerile de freon

Această lampă ajută la inspectarea fiecărui element al instalaţiei după ce se introduce un agent fosforescent. Utilizând lampa se vor vedea locurile de culoare verde sau galben, acestea fiind zonele prin care freonul se pierde. Dacă se lucrează prin această tehnică, este important ca substanţa de contrast introdusă să aibă o cantitate recomandată de producător pentru că dacă este pusă în exces este afectată integritatea compresorului.

Acestea sunt doar câteva dintre tehnicile de inspectare a instalaţiei de aer condiţionat. După ce au fost detectate scurgerile şi soluţionată situaţia se trece la încărcarea cu freon. Încărcarea nu durează foarte mult şi procedura este relativ simplă. Maşina ta are două supape speciale şi la care specialiştii pot ajunge foarte uşor. În aceste supape sunt conectate furtunurile şi ţevile unei componente speciale.

Este recomandat ca înainte de încărcarea cu freon să fie vacuumata toată instalaţia şi să fie recuperată cantitatea de freon rămasă. Freonul se va înlocui în totalitate, astfel încât instalaţia să funcţioneze la capacitatea sa de top.

Dacă te întrebi cât freon trebuie să intre în instalaţie, trebuie să menţionăm că depinde strict de modelul de instalaţie de climatizare montat pe maşină. Pot intra între 300 şi 700 de grame de freon. În general, instalaţia ta va pierde freonul indiferent de maşină pe care o ai şi se recomandă înlocuirea lui şi verificarea instalaţiei de aer condiţionat la 2 sau la 3 ani. Vei vedea că după ce înlocuieşti freonul aerul condiţionat urmează să funcţioneze foarte bine şi oferă un flux de aer rece şi puternic. Dacă până să înlocuieşti freonul dădeai aerul condiţionat la maxim pentru a simţi o briză subtilă aproape imperceptibilă, după procedură de înlocuire a freonului îl vei tine pe primele trepte, pentru că va fi atât de puternic încât la treptele superioare va deveni deranjant.

Dacă ai un Volkswagen şi simţi că a venit momentul să înlocuieşti freonul din instalaţie şi să îi faci o inspecţie completă atunci Neoclim este aici pentru tine. Echipa noastră de specialişti cu experienţă în domeniu are toate instrumentele moderne pentru a realiza înlocuirea freonului rapid şi eficient, dar şi pentru a detecta piesele defecte, zonele de scurgere sau alte probleme comune ce pot apărea în instalaţiile de aer condiţionat. La toate acestea se adaugă şi faptul că beneficiezi de cele mai mici preţuri alături de asistenţa la domiciliu.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii