Când au nevoie maşinile Volkswagen de încărcarea freonului şi care sunt principalele semne

  • Când au nevoie maşinile Volkswagen de încărcarea freonului şi care sunt principalele semne 40fe2102-8913-4352-99f3-d197f59bb454.jpg

Când au nevoie maşinile Volkswagen de încărcarea freonului şi care sunt principalele semne

Indiferent de modelul de maşină pe care îl ai, din când în când vei avea nevoie de încărcare freon aer condiţionat auto pentru că vei descoperi că freonul tău dispare din instalaţie. Dacă ţii la confortul tău este important să înlocuieşti freonul sau să îl completezi atunci când este nevoie pentru a te bucura de instalaţia de climatizare atunci când afară este foarte cald.

Ceea ce este important de menţionat este faptul că indiferent de marcă sau de producător este necesară încărcarea cu freon şi o maşină nu trebuie considerată mai bună sau mai puţin bună în funcţie de acest aspect. Volkswagen este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de maşini din Germania şi asigură calitate pentru toate modelele promovate, iar sistemele de aer condiţionat pot fi personalizate pentru fiecare model.

Indiferent dacă ai o maşină mai nouă, un model consacrat sau unul mai vechi trebuie să te gândeşti la el pentru toate aspectele, iar instalaţia de climatizare are un rol important care determină modul în care te simţi când eşti în maşină.

De ce este important sistemul de aer condiţionat şi de ce trebuie să mergi la încărcare freon auto?

Funcţionarea sistemului de aer condiţionat duce atât la confortul pentru conducătorul auto şi pentru pasagerii săi, dar şi la eliminarea tuturor fenomenelor termice care pot apărea pe geamuri de fiecare dată când apar diferenţe de temperatură. Dacă unul dintre fenomenele pe care le întâmpini în maşină în sezonul rece ţi se pare suspect atunci în mod sigur poţi să întâmpini diverse abateri de la bună funcţionare din partea sistemului de climatizare.

Care sunt cele mai comune probleme care îţi indică faptul că ai nevoie de încărcare freon VW?

Lichidul numit freon este cel care determină interdependenţa dintre elementele componente pe care sistemul de climatizare le are şi toate pierderile sale, în funcţie de fiecare model de maşină, pot genera abateri considerabile de la performanţă.

Apelând la un service specializat vei primi ajutor ori de câte ori întâmpini probleme sau de fiecare dată când îţi doreşti să faci o revizie periodică în conformitate cu manualul de utilizare al maşinii oferit de producător. Poţi ţine cont de semnalele pe care le primeşti în bord pentru a determina dacă ai sau nu nevoie de încărcarea cu freon sau de indicaţiile pe care le ai în cartea tehnică.

Ce spun utilizatorii despre încărcarea cu freon pe modelele VW?

Cea mai comună problemă semnalată de utilizatori este faptul că în momentul în care vine căldura şi încearcă să pornească sistemul de aer condiţionat din maşină, vine un aer foarte puţin rece sau deloc rece. Această problemă a fost întâlnită atât la modelele noi cât şi la cele fără climatronic, cu aer condiţionat manual. Sunt utilizatori care menţionează chiar şi faptul că au schimbat filtrul de polen şi că în bord nu se aprinde niciun led care să indice faptul că există o problemă cu instalaţia de aer condiţionat, dar cu toate acestea nu funcţionează.

Recomandarea specialiştilor, dar şi a producătorului este că aerul condiţionat să fie pornit minim o dată pe săptămână timp de 10 minute pentru a nu îşi pierde eficacitatea. În mod normal este suficient să meargă pe treapta 1 nu trebuie să facă foarte mult curent, însă este crucial să funcţioneze.

Mulţi utilizatori de autoturisme nu ştiu acest aspect şi prin urmare nu ţin cont de el, de unde şi surpriza atunci când pornesc sistemul de aer condiţionat şi acesta nu funcţionează.

O altă problemă pe care utilizatorii o întâlnesc la sistemele de aer condiţionat este cea cu compresorul. Acesta este ceva similar cu o pompă care creşte presiunea agentului de răcire. Dacă piesă nu funcţionează nici sistemul nu va funcţiona. Există două modele de compresoare de aer condiţionat clasificate în funcţie de modul în care acţionează – cele cu ventil şi cele cu ambreiaj electro magnetic.

Compresoarele nu sunt acţionate permanent din considerente ce ţin mai mult de consumul de combustibil. Ele sunt montate pe cureaua de accesorii a motorului şi au o fulie care se învârte permanent cu ajutorul mişcării motorului. La cerere poate fi cuplat şi ambreiajul electromagnetic sau ventilul în funcţie de tipul compresorului. Ele cuplează brusc şi afectează în mod sesizabil turaţia motorului însă pentru scurt timp.

Compresoarele cu ventil sunt prezente pe mai multe maşini moderne şi sunt învârtite continuu pe fulie, dar cantitatea de agent de răcire angrenată este foarte bine restricţionată prin panoul electronic. La aceste compresoare cel mai des se vor defecta ventilele în special dacă nu este făcută revizia instalaţiei la timp şi compresorul va rămâne fără ulei. Sunt şi modele pentru care poţi găsi ventilele sub formă de piesă de schimb separate.

De asemenea, se pot defecta des şi fuliile de la compresor şi există şi cazuri în care este separată doar fulia. În general toate aceste compresoare se schimbă cu totul în momentul în care se strică. Atunci când mergi în service pentru încărcare freon maşină se va verifica înainte şi starea compresorului.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii