Când ai nevoie de încărcare freon auto r1234yf

  • Când ai nevoie de încărcare freon auto r1234yf Capture.JPG

Când ai nevoie de încărcare freon auto r1234yf

În zilele călduroase și însorite, puține lucruri sunt mai frustrante decât să fii nevoit să te plimbi într-o mașină cu un sistem de răcire nefuncțional. Dacă sistemul de aer condiționat al mașinii tale produce doar aer cald în zilele călduroase, un motiv comun este lipsa de freon, iar cea mai probabilă cauză este o scurgere undeva în sistem. De aceea se recomandă inlocuire freon periodic pentru a evita anumite probleme.

Haide să aruncăm o privire mai atentă la ce determină aerul condiționat să emită aer cald și când este posibil să fie nevoie de reîncărcarea sistemelor de răcire.

Deși mulți proprietari de mașini consideră că trebuie să-și reîncarce sistemul de aer condiționat cu refrigerant în mod regulat sau anual, nu este cazul. Un sistem A / C este un sistem închis și, dacă nu există probleme, lichidul de răcire nu este consumat de vehicul și nici nu curge. Cu excepția cazului în care A / C-ul auto are nevoie de reparații, nu este necesar să reîncarci sistemul. Dacă aerul condiționat nu mai funcționează, dar ventilatorul continuă să sufle aer cald, o scurgere într-un furtun, conector sau altă parte a sistemului este probabil vinovată de acest lucru.

În timpul iernii, poți observa că aerul condiționat nu dezaburește geamurile

 Acesta este un semn că ai o scurgere în sistem. Majoritatea sistemelor acționează aerul condiționat setat pe modul dezaburire pentru a dezumidifica aerul. Problemele legate de A / C-ul mașinii pot, de asemenea, să fie la nivleul compresorulu, caz în care sunt necesare reparații importante. A / C-urile auto sunt sisteme complexe și există numeroase lucruri care pot merge prost. Această regulă este valabila în special la mașinile vechi, însă o încărcare freon auto este o soluție bună în general, care rezolvă problema pentru aproximativ 2 ani.

Dacă există o scurgere într-un furtun sau oriunde altundeva în A / C, sistemul de pe majoritatea vehiculelor moderne este proiectat să se închidă odată ce nivelul refrigerantului scade la un anumit nivel pentru a preveni deteriorarea compresorului de aer condiționat. Compresorul presurizează agentul frigorific și îl menține în mișcare în întregul sistem. Când nu există suficient refrigerent în A / C, pot apărea deteriorări grave ale compresorului. În general, repararea compresorului este destul de costisitoare și de foarte multe ori proprietarii de mașini renunță la această operațiune.

Vehiculele contemporane folosesc un agent frigorific cunoscut sub numele de freon auto r1234yf. Refrigrentul r1234yf poate fi utilizat și în unele vehicule mai vechi. În momentul în care are loc schimbul de freon, acest agent este încărcat în instalație.

Toți producătorii de mașini  oferă informații utile pentru consumatori cu privire la perioadele în care agentul frigorific trebuie schimbatUn service nu poate spune cu precizie cât de mult refrigerent se află în sistem fără echipamentul corespunzător, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să completezi instalația cu freon singur acasă niciodată. Apelează la specialiști și vei avea cantitatea optimă de freon în instalație.

În service se efectuează o evacuare și reîncărcare completă (o procedură mai scumpă și una care ar trebui  efectuată de un profesionist ), iar service-ul va putea testa sistemul complet și îl va reîncărca cu cantitatea precisă de agent frigorific recomandat de către producătorul de vehicule. De obicei, utilizatorii de mașini ajung în service pentru a verifica aerul condiționat doar în momentul în care acesta nu mai funcționează deloc. De fapt, ar trebui să îl verifici o dată la maxim 2 ani pentru a te asigura ca preîntâmpini problemele grave ale sistemului de răcire din mașină.

 

Îți recomandăm să verifici și să reîncarci instalația la timp, înainte de a avea probleme, însă dacă nu există deteriorări ale sistemului, nu ar trebui să ai foarte des nevoie de reîncărcare freon. În cazul în care aerul condiționat își pierde puterea, chiar și după ce a fost înlocuit freonul, probabil că ai o scurgere în sistem.  

Apelând la Neoclim, beneficiezi de încărcare freon al domiciliu, caz in care nu vei mai avea nevoie de o vizita în service în scopul acesta. Recomandarea noastră este să apelezi doar la specialiști atunci când vrei ca instalația ta de aer condiționat să funcționeze mult timp fără probleme și să poți face o investiție pe termen lung.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii