5 erori de utilizare a aerului condiționat

  • 5 erori de utilizare a aerului condiționat 6_sistem_AC_componente.png

5 erori de utilizare a aerului condiționat

Instalația de aer condiționat este una dintre componentele pentru confort foarte apreciate într-o mașină, pe care ar trebui să le folosim cu toții. Pentru a obține cea mai mare performanță pe timpul verii și pentru a evita anumite probleme este bine să eviți să faci anumite greșeli, care pot deteriora instalația de aer condiționat. În primul rând este foarte important să apelezi la încărcare freon atunci când este necesar.

Instalația de aer condiționat asigură deplasarea în siguranță, deoarece vei vedea că nu este același lucru să călătorești cu temperaturi ridicate în mașină sau la temperatura potrivită. Conform mai multor studii, cu o temperatură de 30 de grade în mașină erorile cresc cu 20%. Prin urmare, acest punct al temperaturii afectează concentrarea. În plus, mașina acționează ca un acumulator și temperatura poate să ajungă undeva cu 20 de grade mai mare decât afară.

Este necesar să știi care este temperatura ideală pe care trebuie să o eviți. Punerea în funcțiune a sistemului necesită o pornire cu viteză redusă și pentru aceasta trebuie să ventilezi habitaclul pentru câteva minute prin deschiderea ferestrelor, în timp ce pornești ventilatorul la turații mici pentru trei sau patru minute.

Ar trebui să faci acest lucru, și este chiar recomandat, în timp ce te deplasezi câțiva metri. Vei vedea că aerul iese cald la început, însă de îndată ce sistemul este pus în funcțiune și începe să scoată aer rece, poți crește viteza ventilatorului pentru a ajunge la temperatura dorită cât mai repede cu putință. Odată ce a fost realizat acest lucru se va regla viteza ventilatorului până când temperatura ideală va fi menținută la cea mai mică viteză posibilă.

Temperatura ideală

Prima tentație este aceea de a da ventilatorul la putere maximă atunci când intri în mașină, dar trebuie să eviți să faci asta. Punerea în funțiune a sistemului necesită o pornire la viteză redusă și pentru acest scop trebuie să ventilați foarte bine interiorul pentru câteva minute prin deschiderea geamurilor, în timp ce ventilatorul este pornit la turații mici pentru trei sau patru minute.

Este foarte ușor să selectezi temepratura greșită pentru călătorie și îți recomandăm să cauți o temperatură medie care să îți asigure prospețime în interior. Undeva între 22 și 24 de grade ar trebui să fie suficient pentru confort. La această temperatură, toate persoanele din mașină se vor simți foarte bine.

În această marjă vei evita cu succes racelile neprevăzute, deoarece călătoriile cu temperaturi interioare ridicate pot genera diferențe excesive între temperatura interioară și cea exterioară a mașinii, pe care o vei observa imediat ce cobori.

Grilele de ventilație

O altă tendință observată la toți este orientarea aerului direct spre față. Aceasta este o greșeală, aerul condiționat nu trebuie orientat direct pe gât sau pe față. Putem chiar să extindem restricția vis a vis de orice altă parte a corpului. Având în vedere că aerul rece este mai greu decât cel fierbinte gurile de ventilație trebuie să fie direcționate în sus, în habitaclu. Această poziție este cea care determină mișcarea continuă a aerului prin convecție în habitaclu. Ieșirile laterale pot să fie îndreptate către ferestre pentru a minimiza temperatura aerului încălzit de razele solare.

Umiditatea relativă este importantă

Dacă nu ții cont de umiditatea relativă, faci o mare greșeală. Intervalul recomandat pentru corpul uman este între 40% și 70%, iar în mașinile noi poți regla umiditatea în acest interval. Dacă sistemul de răcire funcționează corect, este întreținut corect și beneficiază periodic de incărcare freon auto, acesta va funcționa la valorile indicate. Aceste sisteme de climatizare tind să usuce mediul din mașină și să îl ducă la valorile recomandate.

Aerul condiționat reprezintă mai mult decât o sursă de confort

Aerul condiționat reprezintă mai mult decât o sursă de confort. Conducerea la o temperatură confortabilă în cabină este elementul de bază care te ajută să rămâi atent și să te simți bine, având un rol foarte important atunci când te afli la volan.

Dacă în interior temperaturile sunt foarte ridicate, vei obosi mai repede și pericolul crește în funcție de durata expunerii la căldură. Este important să bei apa foarte des și îți vei pierde foarte repede concentrarea. De asemenea, nu vei mai fi atent la drum, ceea ce poate genera accidente grave.

În cazul în care instalația de aer condiționat nu mai funcționează corect, Neoclim îți oferă servicii de incărcare freon la domiciliu, astfel încât să te bucuri de confort tot timpul.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii