10 sfaturi şi trucuri pentru aerul condiţionat auto

  • 10 sfaturi şi trucuri pentru aerul condiţionat auto air-conditioning-2.jpg

10 sfaturi şi trucuri pentru aerul condiţionat auto

Când vine vara şi temperatura este ridicată, există o cerere mult mai mare pentru curăţare şi încărcare cu freon a sistemelor de răcire. Tot vara sunt detectate şi cele mai multe defecţiuni în sistem. În general, acest lucru este cauzat de lipsa totală sau parţială de întreţinere din timpul iernii. Chiar dacă pare greu de crezut, este recomandat să se folosească aerul condiţionat şi iarna, pentru ca agentul frigorific să lubrifieze canalele. Doar în acest fel uleiul va putea să hidrateze toate îmbinările.

Aerul condiţionat nu este compatibil cu ferestrele deschise

Trebuie să menţionăm faptul că un consum mai mare de combustibil este generat atunci când sunt deschise şi geamurile şi este pornită şi instalaţia de aer condiţionat. În plus, pasagerii pot să fie foarte afectaţi de modul în care se mişcă aerul în maşină şi de curenţii de aer cu direcţii diferite. De asemenea, se va pierde cea mai mare parte din aerul rece produs.

Când maşina este expusă la soare trebuie să cobori ferestrele şi să porneşti ventilatorul maşinii, pentru a elimina aerul fierbinte din habitaclu. Ulterior, poţi porni aerul condiţionat, astfel încât să se răcească interiorul. Prin acest truc simplu vei răci mai repede maşina.

Nu uita de filtre

Un filtru murdar sau cu o stare defectuoasă poate genera o scădere a cantităţii de aer, aşa cum se întâmplă şi cu un filtru nou, dar amplasat greşit. În anumite cazuri, zonele sunt inaccesibile pentru a înlocui filtrul acasă, de aceea se recomandă să mergi cu maşina în service. Tot acolo poţi cere şi o încărcare freon auto. Ţine minte să schimbi la timp filtrele pentru instalaţia de aer condiţionat în momentul în care producătorul recomandă acest lucru sau la reviziile de an.

Nivelul de încărcare al aerului condiţionat

Cea mai bună metodă prin care poţi verifica nivelul de încărcare este analizând capacitatea sistemului. Atunci când instalaţia nu mai răceşte corespunzător poţi începe să îţi pui semne de întrebare. Modul de funcţionare al instalaţiei de aer condiţionat este suficient pentru răci în scurt timp maşina. Temperatura existentă variază mult de la un model la altul, însă indiferent dacă este vorba despre încărcare freon BMW sau încărcare pentru alt brand, instalaţia trebuie să fie capabilă, la final, să răcească perfect interiorul.

Verificarea scurgerilor

O scurgere mică în sistem poate da mari dureri de cap şi, de aceea, îţi recomandăm să apelezi la profesionişti, aşa cum este şi echipa noastră, care vor detecta dacă există scurgeri şi dacă presiunea din instalaţie este cea corectă. Dacă încarci aerul condiţionat şi vezi că acesta şi-a pierdut capacitatea de răcire în câteva zile, acesta este un semn că undeva se produce o scurgere mare. Fiecare maşină are un autocolant cu tipul de agent frigorific din sistem şi cantitatea admisă. În general, toate modelele moderne folosesc acelaşi tip de gaz.

Producătorii permit şi unele marje de eroare în ceea ce priveşte cantitatea de freon, iar în zonele cu căldură extremă se recomandă mai puţin gaz pentru performanţe maxime.

Erorile electronice

Un contact imperfect sau o defecţiune a aparatului de aer condiţionat poate genera anularea completă a sistemului de aer condiţionat. Trebuie doar să te asiguri că auzi sunetul caracteristic compresorului atunci când funcţionează instalaţia. O problemă electronică este mai greu de depistat decât alte tipuri de defecţiuni.

Apelând la o echipă de profesionişti care realizează încărcare freon la domiciliu, aşa cum sunt specialiştii noştri, instalaţia ta de aer condiţionat va fi în stare perfectă tot timpul şi verificată în cel mai mic detaliu.

Un caz tipic este acela în care senzorul de temperatură din interior este deteriorat. Sistemul de aer condiţionat nu va funcţiona în momentul în care este automat. Verifică dacă sistemul nu a fost reparat greşit sau manipulat incorect şi nu sunt fire desprinse. Cel mai bine ar fi să laşi această treabă în seama specialiştilor, pentru a evita deteriorarea maşinii.

Acestea sunt câteva sfaturi importante care te vor ajuta să îţi menţii temperatura optimă în maşină, indiferent de vremea de afară. Nu uita să porneşti instalaţia şi pe timpul iernii, pentru a menţine în bună stare articulaţiile şi îmbinările sistemului de aer condiţionat. Apelează tot timpul la service-uri autorizate şi la specialişti dacă vrei să ai în permanenţă confort în maşină.

Share:
Comentarii
Scrie un comentariu

Deplasare la domiciliu in Bucuresti pentru incarcare freon in instalatia masinii